След спада на търсенето на нови автомобили в страните от

...
След спада на търсенето на нови автомобили в страните от
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в ЕС отново тръгнаха нагоре

След спада на търсенето на нови коли в страните от Европейски Съюз през март през април продажбите още веднъж потеглят нагоре, като растежът е 9.6%. През предишния месец покупко-продажбите са 1 306 273, като и на петте водещи пазара има усъвършенстване на представянето по отношение на април 2017 година, сочат публикуваните през днешния ден данни на Асоциацията на европейските производители коли (АСЕА).

За първите четири месеца на годината продажбите също са по-добри, като купените 5 478 442 нови леки коли образуват растеж от 2.7%. От страните с най-вече продажби спад има единствено във Англия с съвсем 9%. При тях най-сериозен е растежът в Испания (+11.0%).

В страните от Източна Европа растежът е шест пъти по-голям

Остава наклонността в страните от така наречен нови членки на Европейски Съюз повишаването на търсенето да е много по-голямо - 12.5% за четирите месеца, против под 2 на 100 за страните от Западна Европа. България също се показва добре, като през април покупко-продажбите са с 15% повече, а продадените нови леки коли са 2852.

От януари до април в страната са купени 11 188 коли, което е 22.6 на 100 растеж. Председателят на управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) Александър Миланов през днешния ден предвижда, че в края на годината покупко-продажбите ще подминат 40 хиляди. Това ще се случи за първи път след финансовата рецесия от 2009 година, която докара до срив в продажбите на нови коли. През предходната година в България бяха купени 31 244 нови леки коли.

До края на април в България са регистрирани над 55 хиляди коли на повече от 10 години

Поглед към данните на Пътна полиция за новите регистрации демонстрират, че от януари до април в страната са влезнали 79 069 леки коли, като от тях едвам 9520 са на възраст до шест месеца. В същото време тези на над 10 години са 55 618.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР