След снощния порой са получени над 900 сигнала за наводнени

...
След снощния порой са получени над 900 сигнала за наводнени
Коментари Харесай

Общината започна оценка на щетите след пороя в София

След снощния проливен дъжд са получени над 900 сигнала за наводнени здания в столицата. Под вода се оказаха доста подлези и станции на метрото. Обстановката сутринта обаче бързо се възстановява. Обобщение на обстановката вижте в репортажа на Мая Димитрова.

София

Денят за притежателите на магазини в подлеза на Орлов мост стартира с разчистване и подсушаване на пространствата.
Маргарита Николова: Оттам река, отсам река и се срещнаха тука и беше ужасно. Пет часа ей по този начин във вода.
Собствениците очаквали да получат помощ, само че никой не пристигнал.
Маргарита Николова: Снощи 15 пъти звънях на 112 никой не подвига.
Не по-добре минал денят и на Янко. Днес е почистил най-малко 30 шахти. От всичките 300, които след вчерашния проливен дъжд били запушени.
Янко, чиновник във компания за разчистване: Трудно е, тук-там не може да влизаме и на ръка се чисти, колкото да се оправяме.
Сериозни вреди след дъжда от Столичната община не установяват. Причината за създалата се бедствена обстановка съгласно тях е многото дъжд.
Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община: 50 литра на квадратен метър за по малко от един час - аз мисля, че чисто образно вие можете да си визиите какъв размер е това.
След прекъсването на дъжда водата се оттекла бързо, споделят от общината. Именно това демонстрира, че се е работило превантивно за предотвратяването на съществени проблеми. Почистени били речните корита и язовирните стени.
 Проливен дъжд и гръмотевици в София Проливен дъжд и гръмотевици в София
Силна стихия, съпроводена от пороен дъжд в София. Някои улици и подлези замязяха на реки. Наводнен е подлезът при президентството. В центъра вали по...

20 са сериозните точки в столицата, които основават проблем при наводнения. Подлезът на бул. България е една от тях. Не запушените шахти, а проблем с инфраструктурата е повода за наводненията в доста от подлезите, считат от Столична община.

Тепърва ще се мисли по какъв начин да се предотврати наволизането на вода в метростанциите. Решение за някои от подлезите обаче има - ремонт.

Аварийни екипи на Столичната община са работили през цялата нощ. От сутринта отстраняват и рисковите дървета.
 Само дъждът ли е повода за наводнението в София? Само дъждът ли е повода за наводнението в София?
Над 1500 са сигналите за наводнени здания в резултат на поройния дъжд в столицата през вчерашния ден. Под вода се оказаха доста подлези и спирка на метрото. Близо...

От бурята пострада фонотеката на Националното радио. Въпреки напъните на пожарната от през вчерашния ден, през днешния ден там към момента има вода. От съображения за сигурност токът е спрян. Признаха, че не се случва за пръв път.

Основният им проблем е канализацията, която се нуждае от главен ремонт подчертаха от БНР. Пораженията обаче не са огромни.
Антон Митов, шеф на Архивния фонд в БНР:Не е чак толкоз зле, колкото наподобява. Имаме ленти, които имат бекъп, където ни е главното вместилище и те са унищожени, и това е първи ред на всички стелажи. Повече по постройката, техника и т. н.
След като вчерашното зрелище в " Театър 199 " беше анулирано, защото сцената се оказа под вода, през днешния ден новината от там е добра - всичко е подсушено и театърът към този момент работи.

И от културата на сцената към културата на държание - от общината припомнят да не изхвърляме битовите си боклуци в речните корита. Намерили доста, а това може да ни коства скъпо.
 Цяла нощ продължи работата на спешните екипи в София поради проливния дъжд Цяла нощ продължи работата на спешните екипи в София поради проливния дъжд
Над 900 са сигналите за наводнени здания в резултат на поройния дъжд, който се изваля в късния следобяд.Под вода се оказаха доста подлези и спирка на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР