След снощната буря и пороя, който се изля над София,

...
След снощната буря и пороя, който се изля над София,
Коментари Харесай

Порои на запад, жега по морето

След снощната стихия и пороя, който се изля над София, дъждове с градушки се чакат и през днешния ден в западната половина на България. В същото време по морето ще е слънчево и температурите ще стигнат до 36 градуса.

В по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология. Има възможност за градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са от 28° до 32° в западната част от страната и до 34°-36° тук-там в югоизточната. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за юли.

Над Черноморието преди обяд ще духа слаб до сдържан източен вятър. В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Възможни са и градушки. Над източната част от страната ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури ще са от 27°-28° в северозападните региони и високите полета в Западна България до 35°-36° тук-там в Източна България и южните региони. През първите дни от идната седмица времето ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Главно над западните и планинските региони към и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма възможност за изолирани краткотрайни превалявания има в понеделник в Северозападна България. Ще бъде и по-топло, във вторник оптималните температури ще са сред 32° и 37°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР