След смъртта на 9-годишно момче от многодетно семейство, полицията образува

...
След смъртта на 9-годишно момче от многодетно семейство, полицията образува
Коментари Харесай

Адв.Рангелов: Склоняване към самоубийство е само работна теза в случая от Кардам

След гибелта на 9-годишно момче от многодетно семейство, полицията образува досъдебно произвеждане, в което проверява и версията за склоняване към самоубийство.

Възможно ли е това да бъде повода за трагичния случай и каква е правосъдната процедура в такива случаи - тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява юрист Людмил Рангелов.

Людмил Рангелов - юрист: В такива случаи, с цел да може въобще да се организира досъдедбно произвеждане, се приема условно, че има някакво закононарушение. Звучи шокиращо, само че това е общоприета процедура, дългогодишна процедура. В случая това е една работна теза. Теоретично, може да бъде повдигнато упрекнати за някаква лекарска неточност, за някакви храни, в които има рискови за живота субстанции. Но това ще стане след съответните проучвания, с цел да се види каква тъкмо е повода за гибелта на детето. Обикновено самата догадка склоняване към самоубийство, рядко се среща.
Адвокат Рангелов разяснява и следващия случай на домашно принуждение, при който преди броени дни мъж преби жена си на бензиностанция и даже създаде изстрел против нея.
Людмил Рангелов - юрист: Това е към този момент демонстрация, която се обгръща и от Наказателния кодекс. Ние имаме един относително добър закон - до дни се развиват процедурите за отбрана на жертвите от домашно принуждение.
По отношение на санкцията за България след расистките прояви на мача с Англия, правозащитникът съобщи, че законът против футболното безчинство у нас е добър.
Людмил Рангелов - юрист: Моето мнение за този закон е, че той е доста обстоен и добре обгръща всички прояви на спортно безчинство. Друг е въпросът към този момент по какъв начин се ползва.  Лекари с две версии за гибелта на детето от Кардам Лекари с две версии за гибелта на детето от Кардам
Тежко остава положението на 11-годишното момиченце от село Кардам, настанено във варненската болница "Света Марина ". Седемгодишната му сестричка се по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР