След смъртоносната атака на гарата във Франкфурт вчера, при която

...
След смъртоносната атака на гарата във Франкфурт вчера, при която
Коментари Харесай

Не е ясен мотивът на мъжа, блъснал дете пред движещ се влак във Франкфурт

След смъртоносната офанзива на гарата във Франкфурт през вчерашния ден, при която почина осемгодишно дете, службите за сигурност в Германия към момента нямат изясненост за претекста. 40-годишен мъж от Еритрея е бил арестуван още на перона, а през днешния ден арбитър дефинира, че той ще остане в ареста. Пред движещ се трен мъжът е блъснал върху релсите майка и детето й.

Франкфурт скърби. На перона, където се е случило ужасяващото събитие, през днешния ден се слагат цветя. Много от пасажерите споделят, че се оглеждат и внимават, изключително когато водят деца. Германските железници ускориха наличието на чиновниците си. Тъгата е повсеместна.
Лутц Ройболд: Не може да се проумее, по какъв начин е допустимо такова нещо. Той нищо не печели от нещастието. Невероятно. Ужасно.Тини Закс: Не знам какво би трябвало да създадат политиците в този момент. Трябва да имаме сигурност обаче, че от този случай няма да произтече вълна от ксенофобия.
От угриженост за атмосферата в страната вътрешният министър Зеехофер прекъсна отпуската си. Днес се срещна с ръководителите на службите. Заедно те осведомиха за хода на следствието.

Заподозряният е живял в Швейцария, татко на три деца и образец за сполучлива интеграция.
Дитер Роман, началник на федералната полиция: На 25 юли той е влезнал в полезрението на швейцарските органи. Заплашил е с нож съседката си. Започнал да я души, заключил я е в къщата ѝ. Издадена е била заповед за задържането му и той е бил дезертьор.
Германският вътрешен министър даде обещание до 2025 година броят на служителите на реда в Германия да се усили с още 11 000 души.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР