След случая на 3-годишното дете, чиито родители са търсили помощ

...
След случая на 3-годишното дете, чиито родители са търсили помощ
Коментари Харесай

Още сигнали за прехвърляни деца между няколко болници


След случая на 3-годишното дете, чиито родители са търсили помощ в три лечебни заведения преди то да издъхне в „ Пирогов”, до NOVA доближиха доста сходни сигнали.
Родители описват, че и на тях им се налагало да чакат с часове пред педиатричната клиника в София. А доста от тях са били препращани към други болнични заведения. Причината не е изненада, тя е все една и съща – в педиатрията няма място.
Повечето родители се тормозят да застанат пред камера. Осмеляват се Лора и Георги Стоилови, чиято дъщеричка единствено преди няколко месеца е била на косъм от гибелта поради разиграване сред лечебни заведения.
„ Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица”, споделя Лора Стоилова.
„ Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че би трябвало да обиколи няколко заведения, няколко кабинета”, разяснява Георги Стоилов.
„ Понякога нямаш това време. Ние загубихме 2 дни, които можеше да са фатални”, изяснява Лора.
Един призрачен уикенд, който семейство Стоилови няма да не помнят в никакъв случай - погрешно сложена диагноза, липса тук-там в лечебни заведения, дефицит на лекарства, дефицит на експерти, закъснение на лекуването и неизясненост кой може да помогне на 3-годишно болно дете. С всичко това се сблъскват Лора и Георги през март тази година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР