След сключен договор между горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ,

...
След сключен договор между горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ,
Коментари Харесай

ТВЕЛ ще доставя ядрено гориво за АЕЦ „Рупур“ през целия срок на експлоатацията ѝ


След подписан контракт сред горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, и Бангладешката комисия по атомна сила за доставка на нуклеарно гориво за АЕЦ „ Рупур “, двете страни обмениха публични документи на гала в Дака. ТВЕЛ бе определена за единствен акредитиран снабдител на нуклеарно гориво за двата енергоблока на АЕЦ „ Рупур “ до края на периода на употребата им, оповестиха от съветската корпорация " Росатом ".

„ В рамките на интегрираното предложение на „ Росатом “, горивната компания ТВЕЛ ще обезпечи на АЕЦ „ Рупур “ модерно и дейно нуклеарно гориво, което сполучливо се експлоатира в референтни енергоблокове. По време на договарянията ТВЕЛ регистрира оптимално желанието на клиента от позиция на изискванията за доставка на нуклеарното гориво. Не се колебая, че договорът ще бъде прецизно изпълнен и нашето гориво за следващ път ще потвърди високото равнище на съветските нуклеарни технологии “, означи президентът на ТВЕЛ Наталия Никипелова.

Преговорите с Бангладеш бяха координирани от компанията „ Русатом Оверсиз “.

АЕЦ „ Рупур “, която ще е с обща мощ от 2400 мегавата, се построява по съветски план на 160 километра от Дака, в сходство с общ контракт от 25 декември 2015 година За първата си АЕЦ, Бангладеш избра съветския план с реактори ВВЕР-1200, който е сполучливо осъществен в Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2. Това е постепенен план от потомство „ три плюс “, който дава отговор изцяло на интернационалните условия за сигурност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР