След скандалите със строителството на плажовете в Алепу“, Арапя“ и

...
След скандалите със строителството на плажовете в Алепу“, Арапя“ и
Коментари Харесай

Нова тв показва нов строеж на брега край Варна, но се оказа, че е напълно законен и одобрен и подкрепен от общината и държавата

След свадите със строителството на плажовете в „ Алепу “, „ Арапя “ и „ Градина “, варненецът Боян Георгиев качи в обществената мрежа клип на градеж в курорта „ Свети Свети Константин и Елена “.  Оказва се, че в непосредствена непосредственост до морския бряг се строи още един хотел, предава Нова тв.

``
реклама

Проверка установи, че градежът е легален. Той не е върху дюни или други предпазени зони. Освен това Законът за устройство на българското Черноморско крайбрежие не не разрешава сходен вид застрояване, а и Подробният организационен проект на курорта е утвърден на Национален съвет към Министерство на регионалното развитие. „ Проектът е съгласуван с нормативната база във връзка с Закона за Черноморското крайбрежие. Той дава право на застрояване, както в Зона А, по този начин и в Зона Б. В случая става въпрос за градеж, който попада в Зона А.  Строителството в тази зона е с извънредно занижени параметри. Към момента не се следи да излизат от рамките на позволения градеж ”, сподели основният проектант на Варна Виктор Бузев.

„ Хотелът ще бъде двуетажна постройка, в която ще бъдат ситуирани няколко жилището, студия, басейн и ресторант. Съвместно с страната и с Община Варна се прави подсилване на брега, метода към мостика, както и на самия мостик и буна. Достъпът ще бъде свободен за всички хора, които желаят да дойдат в курорта ”, Галина Николова, представител на вложителя „ Св. Св. Константин и Елена ” АД.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР