След скандалите около мача България – Унгария най-накрая е време

...
След скандалите около мача България – Унгария най-накрая е време
Коментари Харесай

България излиза срещу Унгария сред скандали и протести

След свадите към мача България – Унгария най-сетне е време за футбол. Двубоят от група G на евроквалификациите е през днешния ден от 19:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски ” в София. Мачът ще бъде излъчен по БНТ1 и БНТ3.

Мачът с унгарците ще се организира без аудитория след невиждан хаос и кавги преди провеждането му. Припомняме, че по стратегия стадион " Васил Левски " трябваше да одобри дуела. Ситуацията радикално се промени с рекомендацията от УЕФА срещата да бъде преместена в Пловдив пред празни трибуни. Последва безподобна сага към стадиона на Ботев (Пловдив), като след няколко дни се взе решение, че " Колежа " няма да одобри дуела. Имаше вид футболистите да пътуват чак до Кърджали. Вследствие на цялата неразбория в даден миг даже се заприказва за служебна загуба за България, изваждането ни от квалификационната група и задаващи се други наказания за целия ни футбол. УЕФА върна публично квалификацията в София на " закрити порти ".

Но кавги се чака да има още, тъй като два часа преди началния сигнал на полския рефер Даниел Стефански в покрайнините на Националния стадион " Васил Левски " стартира огромен митинг против управлението на БФС с искане за незабавна оставка на шефа Борислав Михайлов и обкръжението му. Очакванията са над 10 000 почитатели от всички цветове да излязат на митинг, а за спокойствието и реда ще се грижат към 1600 служители на реда. Дали тази численост от 10 000 ще бъде достигната, следва да забележим...

Иначе на футболния терен ще забележим дебюта на Илиан Илиев като народен селекционер. Той наследи на поста Младен Кръстаич. В предходния си мач от групата под управлението на сърбина България загуби с 0:3 от Унгария в Будапеща. България заема последното място с 2 точки група G.

Очаква се Илиев да заложи на прочут състав: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Валентин Антов, Алекс Петков, Антон Недялков, Илия Груев, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Филип Кръстев, Георги Русев, Мартин Минчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР