След скандалите на тема „тютюн”, „бензин” и „дискотеки”, управляващата коалиция

...
След скандалите на тема „тютюн”, „бензин” и „дискотеки”, управляващата коалиция
Коментари Харесай

Партията на Валери Симеонов пак обвини ГЕРБ, че са продали България

След свадите на тематика „ тютюн”, „ бензин” и „ дискотеки”, ръководещата коалиция се пропука още веднъж по оста „ ГЕРБ – националисти”. Този път тематиката са приватизационните покупко-продажби.

„ Днес ГЕРБ продаде страната за 58 млн. лева – това е сумата, която би трябвало да се даде от страна на Параходство " Български морски флот ", съобщи на брифинг в Народното събрание Валентин Касабов от НФСБ, откакто в пленарна зала бяха признати на второ четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Според новите текстове характерни отговорности, директно свързани с реализирания от приватизираното сдружение предмет на активност, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от 5 години. Разпоредбата се ползва и за подписани приватизационни контракти, по които към датата на влизане в действие на този закон няма непогасени заплащания за неустойки за неизпълнени през първите 5 години следприватизационни отговорности.
ГЕРБ и Патриотите: Коалицията е постоянна През последните седмици сътрудниците в обединението си разменяха остри реплики, само че след днешната среща беше оповестено ясно, че нямало проблеми
Според националистите текстовете непосредствено обслужват предприемача Кирил Домусчиев по линия на добития от него „ Български морски флот”: „ Страшно е, когато една коалиция се продава за лесни пари. Страшно е, когато в България има царе. Преди това имахме един цар Киро, в този момент имаме цар Киро 2”.

„ От НФСБ сме безпределно възмутени и се питаме докога ще продължи тази нечестна игра от страна на сътрудниците от ГЕРБ. Вчера имахме съвет на обединенията. Тази корекция и самият закон сътрудниците от „ Атака” бяха подготвени да го отдръпват, само че се противиха сътрудниците от ГЕРБ, което ясно и изрично демонстрира едно – олигарсите в България продават ползите на българите “, съобщи Касабов.

И продължи с фронтална офанзива: „ Питайте Бойко Борисов по какъв метод е подвластен от братя Домусчиеви. Това е огромният въпрос, който задава Валери Симеонов. Задаваме и ние този въпрос”
Томислав Дончев: Трусове в обединението няма, по-скоро трептения „ Няма по какъв начин в обединението всички да сме на един ум и даже е съмнително всички да мислят едно и също, това значи, че са се наговорили ”, сподели той
Депутатът Борис Ячев пък укори опозицията, в лицето на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Воля, че не са взели отношение по време на дебатите. „ В момента приказваме за едно безмълвно болшинство, особено по този законопроект, което несъмнено не е политическо, само че е икономическо “, аргументира се той.

На обвиняванията отговори ръководителят на Правната комисия Данаил Кирилов, който отхвърли той или различен народен представител от ГЕРБ да са предложили ремонти в противоречивите два параграфа. На въпрос дали посредством измененията в закона за подарят 58 млн. лв. на братя Домусчиеви, той отговори: „ Нищо сходно “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР