След скандала с джиповете и доклада на ОЛАФ парите трябва

...
След скандала с джиповете и доклада на ОЛАФ парите трябва
Коментари Харесай

Томислав Дончев за скандала с джиповете: Парите трябва да бъдат върнати веднага

След абсурда с джиповете и отчета на ОЛАФ парите би трябвало да се върнат на практика незабавно. Това сподели в студиото на " 120 минути " по bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

 Шефът на ОЛАФ: Българската полиция е станала жертва на класическа машинация Виж още

България би трябвало да възвърне 6 млн. евро в бюджета на Европейската комисия поради нарушавания от страна на Министерство на вътрешните работи при покупката на 350 автомобила.

Има вид за обжалване, само че Дончев не знае дали ще се възползваме от него, сподели самият той и изясни какви може да са нарушаванията:

" Първата линия - по линия на осъществяване на самата процедура, където са нарушени разпоредбите на свободния пазар и честната конкуренция или е направена по този начин, че да фаворизира един участник пред различен. Има и куп други хипотези, че са дадени пари за едно, а са изхарчени за нещо друго. Смятам, че може да е композиция от двете - адаптиране и променяне на изискванията на процедурата и претенцията на Европейска комисия е, че парите не са изхарчени за това, за което са дадени ", изясни още Дончев.

Според него при всички случаи този скандал не въздейства добре на президентската институция, само че не бих използвал думата " срам ", добави вицепремиерът.

По информация от източници на bTV в този отчет се загатва и името на някогашния длъжностен вътрешен министър, в този момент консултант на президента - Пламен Узунов, стана ясно през седмицата.

Дончев разяснява и изборите, като съобщи, че листите на ГЕРБ още се редят, само че са на финала.

За президентските - беше още по-лаконичен и съобщи, че е рано, само че не отхвърли да се мисли и в посока претендентът да е жена . 9 месеца преди президентските избори този анонс (за повторната кандидатура на Румен Радев) за поста ми е малко чудноват. Според мен е маневра в комплицираните връзки сред президентството и Българска социалистическа партия. Много е рано да се каже кой ще е претендентът на ГЕРБ за президентските избори. Имаме задоволително персони с опит и социална поддръжка, разяснява той и не отхвърли опцията това да е жена.

Така е било в последните няколко парламентарни избори и е редно министър председателят да си бъде лидер на листа, стана ясно от думите на Томислав Дончев. Ще бъдем оптимално покрай логиката, която сме следвали при последните парламентарни избори - някакъв вид предизборно съглашение, посочи той.

Забавяне на доставките има на всички видове ваксини по разнообразни аргументи, сподели Дончев.

Всичко зависи от числата, отговори той на въпрос да ли се чака стягане или разхлабване на ограниченията против COVID-19.

Да припомня, че това не е първото разхлабване, има възпитаници, които са в клас, от началото на годината, сподели Дончев.

Изплащането на помощите е ускорено. Това несъмнено е морална алтернатива - на едни им е неразрешено да работят, а държавни чиновници получават бонуси. Но аз бонуси не получавам, съобщи вицепремиерът.

Нови 900 млн. лв. са планувани за българския бизнес. Невярна е информацията, че проектът е ориентиран към държавните институции, приключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР