След силно първо полувреме тимът на Барселона се наложи с

...
След силно първо полувреме тимът на Барселона се наложи с
Коментари Харесай

Барса пак не сбърка, Дембеле се разигра, а Иниеста накара феновете още повече да плачат за него

След мощно първо полувреме отборът на Барселона се наложи с 5:1 над Виляреал на “Камп Ноу” в отсрочен мач от 34-ия кръг на Примера дивисион и му остават единствено две трудности до края, с цел да приключи шампионата без проваляне. Филипе Коутиньо вкара първи в 11-ата минута, Паулиньо удвои пет по-късно, а в края на тази част Лионел Меси заби своя 34-и гол, с което съвсем несъмнено си подсигурява “Златната обувка”. В 54-ата минута Никола Сансоне върна едното попадение, a в 87-ата и в добавеното време прецизен беше и Усман Дембеле. Забележителното е, че домакините осъществиха пет пъти от шест изстрела в очертанията на вратата.

И в този дуел Андрес Иниеста съумя да покаже магическата си класа, което пък кара последователите на каталунците още повече да тъжат поради идната разлъка с него. Капитанът впечатли с две основни подавания, с помощта на които пристигнаха вторият и третият гол.
 Барселона - Виляреал 5:1 @@@
Страхотен мач направи и Дембеле, който последователите чакат най-сетне да се отпусне и да стартира да демонстрира качествата си, поради които клубът заплати луди пари за него.

Треньорът Ернесто Валверде остави на пейката твърди титуляри като Марк-Андре тер Стеген, Луис Суарес, Иван Ракитич и Жорди Алба. Вместо тях късмет да се потвърдят получиха Яспер Силесен, Люка Дин, Паулиньо и Дембеле. Самюел Юмтити е контузен, а Сержи Роберто е осъден.

Гостите се нуждаят единствено от точка, с цел да си подсигуряват класирането за Лига Европа, само че ще би трябвало да я потърсят в оставащите им дуели. Тази вечер Виляреал заложи на сграда 4-2-3-1 с Карлос Бака на върха на нападението.

#BarçaVillarreal | El vestuario visitante del Camp Nou ya espera al Submarino. Sempre Endavant! pic.twitter.com/6A1c0tNBP8
— Villarreal CF (@VillarrealCF) May 9, 2018
Преди първия съдийски сигнал играчите на " жълтата подводница " поздравиха новия първенец на Испания с шпалир, а също така дадоха специфичен подарък на Андрес Иниеста - умалено копие на жълта подводница.

Thank you, @VillarrealCF! #FairPlay pic.twitter.com/1mQl48kvtR
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 9, 2018
Също преди началото ентусиастите на “Камп Ноу” се любуваха да видят по какъв начин цели пет състава на Барса театралничат със извоюваните от тях титли. Наред с футболния отбор гордо застанаха още тимовете по футзал, хокей, хандбал и баскетбол.

Camp Nou
5 Cups, 5 different sports, first time ever!
@FCBarcelona
@FCBbasket
@FCBhandbol
@FCBfutbolsala
@FCBhoquei
pic.twitter.com/j4XYC8ne4w
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 9, 2018
Отделно футболистите на " блаугранас " се появиха с екипи, на гърба на които не бяха техните имена, а тези на майките им. Така те почетоха своите родители няколко дни след Деня на майката в Испания (6 май).

Борещият се за " Златната обувка " Лионел Меси сподели магията си още в 7-ата минута и за малко да открие резултата с прекрасен изстрел с левия крайник.

Само четири минути по-късно обаче Дембеле стигна до същата обстановка, като в жанр " Меси " слаломира през половината тим на противника. Ударът му беше избит от вратаря, само че право в краката на връхлитащия Коутиньо, който с лекост насочи кълбото в мрежата за 1:0.
 Барселона - Виляреал @@@
Виляреал беше на крачка от равнене в 15-ата минута, когато Пабло Форналс принуди Силесен да се намесва след мощен удар до гредата.

Буквално в ответната офанзива се стигна до втория гол за " лос кулес ". Иниеста изведе майсторски Дин зад тила на отбраната и последва пас на празна врата към Паулиньо - 2:0. Останаха обаче подозрения за засада на левия защитник.

След това темпото спадна, само че играчите на Валверде никога не изпуснаха самодейността. Особено рискови бяха офанзивите им по дясното крило, където Нелсон Семедо и Дембеле бяха неудържими. Така в 41-ата французинът отново размина бранителите в жълто и върна към Меси, който обаче не съумя да засече.

Аржентинецът обаче нямаше по какъв начин да не вкара при тази рехава защита на Виляреал и това се случи в последните секунди на полувремето. Той направи двойно подаване с Иниеста и технично отклони топката в мрежата за 3:0. И в този случай пасът на капитана беше брилянтен.
 Барселона - Виляреал 5:1 @@@
Наставникът на " жълтата подводница " Хави Кайеха направи една смяна на почивката и отборът му съумя да върне единия гол в 54-ата, когато шут на Форналс се отклони в тялото на Сансоне и спря в мрежата.

Иниеста напусна в 61-ата, когато " Камп Ноу " отново стана на крайници. На терена към този момент беше Луис Суарес. Скоро по-късно Валверде даде отмора и на Серхио Бускетс.

Дори и след попадението на гостуващия тим мачът продължи да се доиграва. В 87-ата Иван Ракитич се възползва от неориентираните бранители на Виляреал и с лекост подаде на Дембеле за 4:1, а в добавеното време самият гений си създаде втория гол, станал факт след технично копване за наслада на последователите.
 Барселона - Виляреал 5:1 @@@
В последните два кръга Барса гостува на Леванте и приема Реал Сосиедад.

ФОТОГАЛЕРИЯ

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БАРСЕЛОНА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ВИЛЯРЕАЛ
Примера дивисион 34 кръг, сряда 9 май  Барселона 5:1краен резулат  Виляреал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР