След силен ръст през август, потребителските нагласи относно икономическото развитие

...
След силен ръст през август, потребителските нагласи относно икономическото развитие
Коментари Харесай

18-годишен връх на потребителските нагласи в САЩ през септември



След мощен растеж през август, потребителските настройки по отношение на икономическото развиване на Съединени американски щати се усъвършенстваха още веднъж и през септември, достигайки 18-годишен връх, демонстрират резултат от последно изследване на компанията Conference Board.

Индексът на потребителското доверие се увеличи до 138,4 пункта от 134,7 пункта през август (възходяща проверка от 133,4 пункта), отчитайки най-високо равнище от септември 2000-а година.

" След доста усъвършенстване през август, потребителското доверие продължи да се покачва и през септември, достигайки 18-годишен връх, като съответният показател не е прекомерно надалеч от рекордния исторически връх на равнище от 144,7 от 2000-ата година ", уточни Лин Франко, която е шеф на изследването на Conference Board.

Подобряването на потребителското доверие се дължи в най-голяма степен на внезапно повишение на упованията за представянето на американката стопанска система в бъдеще при по-слабо усъвършенстване на оценката за актуалните стопански условия.

Индексът, измерващ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната, набъбна през септември до 173,1 пункта от 172,8 пункта през август, до момента в който показателят на потребителски упования за икономическата интензивност през идващите шест месеца скочи до 115,3 пункта от 109,3 пункта през предходния месец.

" Потребителската оценка за актуалните условия остава изключително удобна, подкрепена от мощната стопанска система и от здравия напредък на трудови пазар. Индексът на упованията набъбна крепко през септември, предполагайки, че икономическият напредък ще надвиши 3,0% през останалата част на годината. Тези историческо високи равнища на доверие ще не престават да поддържат солидните потребителски разноски и ще съставляват добра вест за търговците на дребно с приближаване на сезона на празничното извършване на покупки ", добави Лин Франко.

Процентът на потребителите, които дефинират като " положителни " актуалните бизнес условия се увеличи през септември до 41,4% от 40,5% през август, до момента в който процентът на американците, определящи бизнес изискванията като " неприятни ", се намали до 9,1% от 9,3%.

Потребителският оптимизъм по отношение на бъдещите бизнес изискванията в кратковременен проект също бележи покачване, като процентът на интервюираните, които чакат възстановяване на изискванията за бизнес през идващите шест месеца, се увеличи от 24,4% до 27,6% при понижаване от 9,9% до 8,0% на тези, които предвиждат утежняване на бизнес изискванията в близко бъдеще.

Индексът на компанията Conference Board, определящ като " мъчно " намирането на работа в Съединени американски щати, се усили през септември до 13,2% от 12,1%, като и показателят, определящ съществуването на работни места като " несметно ", също се усъвършенства до 45,7% от 42,3%.

Едногодишните инфлационни потребителски упования стабилизират на августовското равнище от 4,7 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР