След сигнал на БГНЕС премахнаха опасно съоръжение от детската площадка

...
След сигнал на БГНЕС премахнаха опасно съоръжение от детската площадка
Коментари Харесай

След сигнал на БГНЕС премахнаха опасно съоръжение от детската площадка в Борисовата градина
След сигнал на БГНЕС отстраниха рисково оборудване от детската площадка в Борисовата градина
В сряда стартира ремонт на уреди и ударопоглъщащата настилка на детската площадка със слончето в Борисовата градина. Това разгласи за БГНЕС шефът на общинското дружество „ Паркове и градски градини “ Милена Васева, откакто организацията я алармира за зародилите проблеми и рискове.

„ Имаше едно детско оборудване, което за мен беше по притеснително, тъй като металните елементи бяха почнали да се чупят и представляваше действителна заплаха за децата. Сигналът ви получихме през днешния ден и незабавно го махнахме. Ще упорствам оборудването да бъде напълно заменено, а не ремонтирано. Сигнализирахме и компанията, която извърши ремонта на площадката през 2016 година, тъй като обектът още е в гаранция. Ще поправят и настилката към шахтата, която поради проливните дъждове е пропаднала. Меките настилки също се кърпят от време на време и този път ще бъдат поправени “, съобщи Васева.
 Милена Васева даде обещание останалите дървени уреди също да бъдат огледани Милена Васева даде обещание останалите дървени уреди също да бъдат огледани / БГНЕС
Тя прикани майките да не стъпват с токчета по тях, тъй като ги пробиват и при нахлуване на дъжд се повреждат. Васева посочи, че по отношение на това ще сложат специфични табели по площадките, с които ще подсещат дамите да не стъпват с токчета по настилката. Директорът на предприятието посочи, че когато майките извеждат децата си те знаят къде отиват и могат да съобразят обувките, с които вървят. Васева дебело акцентира, че грижата за здрави и безвредни площадки е обща задача, а освен на общината. Според нея общината поставя постоянни грижи, с цел да подсигури условия за игри на мъниците.
 Започва ремонт на уреди и ударопоглъщащата настилка на детската площадка със слончето в Борисовата градина. Започва ремонт на уреди и ударопоглъщащата настилка на детската площадка със слончето в Борисовата градина. / БГНЕС
„ Ние ще ги кърпим до безспир, само че и компаниите имат право да кажат, че площадките не се експлоатират вярно и да откажат ремонт. За благополучие досега не сме имали подобен случай “, добави шефът.

Милена Васева даде обещание останалите дървени уреди също да бъдат огледани от компанията и напълно сменени, защото са се амортизирали за малко време и ще изиска от компанията да махне и ръждата по люлките. Тя сподели, че нерядко оборудванията стават обект и на вандалски прояви и описа, че наскоро са счупили главата на костенурката с чук, както и, че хората крадат детайли от уредите. Васева акцентира, че е недопустимо огромните деца да се катерят по оборудванията и прикани самите деца да се забавляват със спорт, а родителите им да приказват с тях и да ги учат да пазят и да се преценяват с по-малките деца, които играят на площадката.

Васева разгласи още, че през днешния ден е почнал ремонтът на площадка „ Азбукари “ в Южния парк и посочи, че там се поправя меката настилка. До нея се прави повсеместен ремонт на оборудванията, които сега се създават в работилница и до дни ще бъдат върнати на мястото им, посочи още тя. Ремонтът завършва в петък. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР