След сигнал на безплатния Горещ телефон на община Стара Загора

...
След сигнал на безплатния Горещ телефон на община Стара Загора
Коментари Харесай

Спасиха еднометрова игуана в Стара Загора  

След сигнал на безплатния Горещ телефон на община Стара Загора през вчерашния ден е извършена избавителна акция за свалянето на зелена игуана от висок клон на липово дърво.

Влечугото е с дължина съвсем един метър, а липата, на която се е качила се намира на кръстовището на улиците „ Васил Левски “ и „ Пенчо Минев “. 

В спасяването на екзотичното животно са взели участие близо 10 души, измежду които шефът на старозагорския зоопарка доцент доктор Радослав Михайлов, началникът на отдел „ Административно и осведомително обслужване “ на общинската администрация Боян Даскалов и доброволци. 

Игуаната е свалена от високото липово дърво благодарение на вишка и е откарано в зоологическата градина, която има статут на Спасителен център. Според доктор Михайлов тя е е прегледана, нахранена и към този момент е на несъмнено място измежду себеподобни. 

От общината предизвестяват, че при закупуването на сходен тип екзотични любимци техните стопани би трябвало да ги записват. Към момента на Горещия телефон не е подаван сигнал за изгубено влечуго от този тип в Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР