След шестмесечна разработка на районното управление на МВР в Тутракан

...
След шестмесечна разработка на районното управление на МВР в Тутракан
Коментари Харесай

Хванаха инспекторка от Агенцията по безопасност на храните, взела подкуп от търговци

След шестмесечна разработка на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Тутракан и ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра през вчерашния ден, 9 юни, при профилирана полицейска интервенция е била арестувана основна инспекторка в Агенцията по сигурност на храните в Тутракан.

Това е станало директно, откакто 53-годишната доктор Ирена В. е поискала и приела рушвет от двама търговци, с цел да им издаде документи за осъществяване на комерсиална активност. Сумата на подкупа е 1110 лв.. Разработката е по сигнал на Търговско дружество на ДАНС в Силистра.

От полицията разкриха детайлности за служителя на РЗИ-Габрово, заловен с рушвет

След осъществяване на задържането на длъжностното лице е подхванато и претършуване в дома й, откъдето чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи в Силистра са иззели сумата от 1433 лв..

За момента служителката на Агенцията по сигурност по храните в Тутракан е арестувана за 24 часа.

Днес следва тя бъде привлечена към наказателна отговорност по формираното досъдебно произвеждане за рушвет по член 301 от Наказателния кодекс на Окръжната прокуратура в Силистра и арестувана до 72 часа. Прокуратурата ще внесе искане в Силистренския областен съд за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 53-годишната ветеринарна лекарка - задържане под стража.

За доказване на настояването и приемането на подкупите от двете лица са употребявани специфични разследващи средства, които уличават доктор Ирена В. в закононарушението. Тя е желала парите от търговците, като се е представяла под друго име. Едва през вчерашния ден при реализацията далите подкупите са разбрали същинското име на основната инспекторка.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжната прокуратура в Силистра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР