След шест часа разговори президентите на Русия и Турция Владимир

...
След шест часа разговори президентите на Русия и Турция Владимир
Коментари Харесай

Ердоган и Путин обявиха съдбоносна договорка за Сирия

След шест часа диалози президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган оповестиха, че двете страни са договорили “много значими, даже съдбоносни” решения за Сирия.

Русия и Турция са приели меморандум, който постановява, че в зоната, намираща се отвън рамките на турската интервенция в Северна Сирия, може да влезе съветска военна полиция и сирийската войска под контрола Башар Асад. Те ще спомагат за извеждането на подразделенията на кюрдските освободителни сили и тяхното разоръжаване. Тази интервенция би трябвало да завърши в границите на 150 часа (около шест дни).

Анкара и Москва се договарят да “предприемат всички нужни ограничения да не позволяват проникването на терористи и ще работят в цялостна съгласуваност “. Те ще поставят взаимни старания, до момента в който не бъде реализирано политическо урегулиране в Сирия.

Ердоган и Путин потвърдиха позицията си за опазване единството и териториалната целокупност на Сирия, както и за застраховане на националната сигурност на Турция. Путин прикани интернационалната общественост да спомага интензивно за връщането на сирийците в родината им.

“Призоваваме интернационалната общественост, изключително профилираните организации на Организация на обединените нации, по интензивно да оказват филантропично подпомагане на всички връщащи се сирийци, без дискриминация, политизация и предварителни условия”, сподели съветският президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР