След шеметни 72 часа футбол на Стария континент стана ясно,

...
След шеметни 72 часа футбол на Стария континент стана ясно,
Коментари Харесай

Английските финали в Европа - кошмар за феновете и Мхитарян

След шеметни 72 часа футбол на Стария континент стана ясно, че Англия окупира двата финала в европейските шампионати . " Ливърпул " и " Тотнъм " ще спорят за трофея в Шампионската лига, до момента в който " Челси " и " Арсенал " си осигуриха място в последния мач за сезона в Лига Европа.
Дузпи оформиха британски край и в Лига Европа Труден триумф за "Челси " против "Айнтрахт " Франкфурт
Традиционно последователите от Острова следват на всички места своите любимци. Те са известни с безграничната си обич и гръмогласната поддръжка по трибуните. Но тази година трудностите пред тях до положителните места на стадионите, на които предстоят да се изиграят дълго чаканите два финала, са повече от едно.

Привържениците на " Ливърпул " и " Тотнъм " , които желаят да участват на финала в Шампионската лига се чудят по какъв метод да стигнат до " Уанда Метрополитано " в Мадрид на 1 юни .

Снимка: Getty Images

Рязката инфлация на самолетните билети на нискотарифните компании вбеси англичаните. Еднопосочен билет Лондон - Мадрид коства 750 паунда , което е нарастване от 680% от общоприетата цена. Тя скочи директно откакто двата тима си осигуриха място на финала по трагичен метод след победи над " Барселона " и " Аякс ".

Всъщност самолетни билети тъкмо за датата на финала няма . Всички са продадени! Това принуди огромна част от почитателите да търсят други възможности - пътешестване с ферибот до френския град Каен и по-късно 12 часа шофиране до Мадрид. Други пък се оглеждат за полети с прехвърляне.

Снимка: Reuters

Още по-ядосани са почитателите на " Арсенал " и " Челси " . Привържениците на двата лондонски клуба би трябвало да пътуват до Баку, а дистанцията сред столиците на Англия и Азербайджан е 4500 км .

Туристически компании оферират билети на всеки, който желае да посети финала. До тук добре, само че те костват... 1000 паунда !

Чашата за почитателите на " Арсенал " и " Челси " преля, когато схванаха, че за на клуб се поставят по 6000 билета от 68 хилядния олимпийски стадион.

Тези, които желаят да участват на финала в Лига Европа би трябвало да си изкарат и визи освен това имат разполагаем 19 дни.

А в случай че желаят да стигнат с полет непосредствено до Баку? Няма по какъв начин! Просто директни полети няма ! Феновете ще би трябвало да се прекачват в Киев или Истанбул. Това удължава пътуването им до 10 часа .

Снимка: Reuters

В допълнение футболистът на " Арсенал " и национал на Армения Хенрих Мхитарян може и да пропусне дуела поради спора сред родината му и Азербайджан. От страната хазаин може да откажат да му дадат виза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР