След сезиране от статия със заглавие Двойни стандарти на Дондуков

...
След сезиране от статия със заглавие Двойни стандарти на Дондуков
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма достатъчно данни за извършено престъпление от Атанас Семов

След сезиране от публикация със заглавие " Двойни стандарти на " Дондуков 2 ". Има доста незнайни към избора на Атанас Семов за парламентарен арбитър ", оповестена в електронното издание на вестник " Капитал ", на 09.11.2018 година Върховната касационна прокуратура разпореди на Апелативна прокуратура - София осъществяване на служебна инспекция за точност и правомерност на разпореждане на Софийска градска прокуратура от 14.07.2016 година за отвод за формиране на досъдебно произвеждане.

Със сигнал, подаден на 05.03.2013 година и допълнение към него от 11.03.2013 година, Софийска градска прокуратура е била сезирана от правист, работил като теоретичен помощник по " Международно право и интернационалните връзки " в Института за правни науки към Българска академия на науките, докторант в Юридическия факултет на СУ по компетентност " Право на Европейския съюз ". В сигналите се твърди потребление на СУ " Климент Охридски " за насърчаване на частна стопанска активност, занемареност, както и подписване на неизгодна нездравословна за университета договорка по отношение на неакредитирана магистърска стратегия по " Право на Европейския съюз ". Осъществяването на програмата е вследствие на контракт сред Софийския университет и съдружие с идеална цел - " Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на СУ ". След подаване на сигналите е била предоставена инспекция на Министерство на вътрешните работи - Главна дирекция " Национална полиция ". С разпореждане на Софийска градска прокуратура от 14.07.2016 година е отказано формиране на досъдебно произвеждане. Именно това разпореждане ще бъде предмет на служебна инспекция, след сезиране от посочената обява в медия.

В осъществяване на напътствията на ВКП, Апелативна прокуратура - София извърши служебна инспекция на постановения от СГП отвод да се образува досъдебно произвеждане и не откри учредения за изменение или анулация на ревизираното разпореждане. Актът на СГП от 14.07.2016 година е верен и закономерен.

Установено е следното:

" Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " /ЦПОЮФСУ/ е съдружие, основано през 2004 година в осъществяване на решение на Факултетния съвет на ЮФ на СУ. Членове на сдружението са ръководители на катедри на ЮФ и представител на деканското управление. Към материалите по преписката е приложено копие от протокол № 7 от съвещание на факултетния съвет на Юридическия факултет, който удостоверява провеждането на учредителното заседание на сдружението, с което единомислещо е взето решение за основаване на юридическо лице с нестопанска цел - съдружие за реализиране на активност в частна изгода, за приемане на Устав и избор на управителни органи. Атанас Семов, по отношение на който е ориентиран сигналът, е началник на интернационалната магистърска стратегия " Право на Европейски Съюз ", само че не е член на УС на ЦПО.

С решение № 1/04.11.2004 година на Софийски градски съд, 3-ти състав по ф.д. № 11869/2004г., " Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " е вписан в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. През месец май 2006 година е подписан контракт за съдействие сред Софийски университет " Св. Климент Охридски " и Университета Страсбург - 3 " Робер Шуман " и Университета Нанси - 2 /Европейски академични център/, Франция, въз основа на който стартира реализирането на стратегия за следдипломна подготовка - " Правна и правосъдна система на Европейски Съюз ".

С оглед сполучливото реализиране на едногодишното образование се основава и магистърска стратегия " Право на Европейския съюз ", според решение № 3/24.10.2007 година на Академичния съвет на СУ. Същата се реализира въз основа на контракт сред СУ и Университета Нанси - 2. Във връзка с посоченото, сред Софийски университет " Св. Климент Охридски " и " Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " е подписан контракт за съдействие от 17.10.2007 година Впоследствие е признат образователен проект за професионално направление " Право ", компетентност " Международни връзки " за просветително квалификационна степен " магистър " за магистърска стратегия " Право на Европейски Съюз ". С решение от 25.02.2010 година са разкрити две магистърски стратегии в направление " Политически науки " - " Право на Европейски Съюз " за експерти и неспециалисти. За същото ректорът на СУ е уведомил Националната организация за оценяване и акредитация /НАОА/ с писмо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР