След серията атаки в Иран от Техеран индиректно отправиха заплаха

...
След серията атаки в Иран от Техеран индиректно отправиха заплаха
Коментари Харесай

Техеран индиректно обвини Израел за атаките с дронове

След серията офанзиви в Иран от Техеран косвено насочиха опасност към районния си зложелател - Израел. Информационната организация IRNA, следена от режима на аятоласите, предизвести, че Израел ще стане „ очевидец на последствията от своята експанзия “.

В Израел американският държавен секретар Антъни Блинкен удостовери " стоманения " ангажимент на Съединени американски щати към сигурността на Израел.

" Вашето посещаване идва в сериозен миг. То изпраща ясно обръщение към района - Съединените щати и Израел са единни, изправени против Иран или всеки, който заплашва мира и стабилността в района ", съобщи министърът на защитата Йоав Галант.

Позовавайки се на лични източници американски медии оповестиха, че зад офанзивите с дронове против боен цех в Исфахан стои Израел. Официална позиция от Израел към момента няма. Блинкен загатна, че от Вашингтон са подготвени да употребяват военна мощ против Иран, с цел да не разрешат на Ислямската република да се снабди с нуклеарно оръжие, само че въпреки всичко дипломацията остава пожеланото средство.

" Няма какво да кажа във връзка с това, което се оповестява ot Иран. Видях отчетите и в действителност нямам какво да прибавя все още. Ще кажа обаче, по-общо, че за Съединените щати, както и за доста от нашите сътрудници в района, е доста значимо да продължим да се оправяме с и да работим против, в случай че е належащо, другите дейности, които Иран подхваща в района и отвън него и които заплашват мира, сигурността и човешкия живот ", разяснява Блинкен.

Има и сигнали, че Иран се пробва да упрекна за офанзивите с изключение на Израел и Украйна. По-рано Техеран привика украинския дипломат, с цел да стачкува против пост в Туитър на съветника на украинския президент - Михайло Подоляк.

Освен против Исфахан, през последните дни имаше серия от офанзиви и по оръжейни хранилища и петролни фабрики в няколко града в Иран.

Нападения бяха осъществени и оттатък територията на Ислямската република - в Сирия, където режимът на аятолах Хаменей поддържа този на Башар Асад.

Израелски бойни самолети нанесоха въздушни удари против бойци в Източна Сирия. Американският мозъчен концерн “Институт за проучване на войната ” заяви в дневния си разбор, че има и жертви от подкрепяни от Иран милиции или от силите „ Кудс “ на Иранската революционна армия.

Междувременно Техеран и Москва не престават да ускоряват съдействието си. Отвъд доставката на ирански дронове-камикадзе за войната на Русия в Украйна. Иран и Русия свързаха системите си за междубанкови връзки и трансфер за възстановяване на финансовото взаимоотношение. Ход, който беше показан като средство за заобикаляне на западните наказания против двете страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР