След серия от публикации в Burgas24.bg Районна прокуратура-Айтос най-после излезе

...
След серия от публикации в Burgas24.bg Районна прокуратура-Айтос най-после излезе
Коментари Харесай

Клането в Мъглен било заснето от камера в кравефермата, ето какво съобщават от прокуратурата в Айтос

След серия от изявления в Burgas24.bg Районна прокуратура-Айтос най-сетне излезе със мнение за кървавия случай в село Мъглен. Припомняме, че ние първи публикувахме фрагменти и детайлности към зверството и единствени съобщихме името на прокурора, занимаващ се с досъдебното произвеждане.
Публикуваме писмото от Районна прокуратура-Айтос без редакторска интервенция:

Във връзка с голям брой постъпили въпроси от страна на медии във връзка публикуван видео-материал с показани фрагменти от сборичкване сред две групи лица в с.Мъглен Общ.Айтос, Районна прокуратура Айтос прецизира следното:
На 15.09.2017г. към 16,20ч. на тел.112 е бил подаден сигнал, по тази причина че на същата дата и място незнайни лица, пред икономически здания на кравеферма, са осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, които се отличават с изключителна смелост и цинизъм, предизвиквайки пердах сред две групи хора - закононарушение по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І от Наказателен кодекс.
След осъществени незабавни голям брой дейности по следствие, към сегашния миг се потвърждава, че на посочената дата С.М., И.М. и С.И. са пристигнали в с.Мъглен с лек автомобил. Издирвали са Н.И., който е чиновник в кравефермата. При срещата тримата са изявили финансова рекламация към Н.И. за сумата от 3000(три хиляди)лв., която съгласно тях той им е дължал. 
Това било оспорено от Н.И., който е бил чиновник при тях в с.Воден Обл.Ямбол. Самият Н.И. е настоял, че той самият има да получава неизплатено трудово заплащане на стойност 400лв., което е и повода да напусне своеволно миналата си месторабота. В хода на зародилия спор се включили още четирима души. 
Пред тях С.М., И.М. и С.И. повторили претенцията си към Н.И., който още веднъж отрекъл да им дължи пари. Тогава И.М. показал словесна експанзия към новопристигналия С.А. и го прострелял с електрошоков револвер. В резултат на мощния електрически заряд последният изпаднал в безсъзнателно положение. 
Това се удостоверява както от показанията на свидетелите-очевидци, по този начин и от приобщената по делото съдебно-медицинска информация (по-късно електрошоковият револвер е бил предаден непринудено от И.М. в хода на следствие по делото).
Виждайки това, приятелите на С.А. с дървени тояги и с секира с късо острие предизвикали няколко телесни повреди на И.М. В този миг С.М. е почнала с телефона си да снима побоя. След това И.М. и С.М. се качили в автомобила си, с цел да избягат от случилото се, до момента в който С.И. побягнал и се укрил в дере, намиращото се наоколо до кравефермата. Докато тръгвали с автомобила, едно от стъклата на транспортното средство е било счупено от един от четиримата мъже, подгонили по-рано И.М.
Целият случай е бил сниман от камера, ситуирана в кравефермата като следва да бъде направена експертиза на записа от нея. Все още не са направени назначените съдебно-медицински експертизи на И.М. и С.А., които са предоставени за осъществяване на опитни експерти от УМБАЛ -Бургас.
Предстоят и голям брой други дейности по следствието. След осъществяване на обективно и цялостно такова и разбор на събраните по делото доказателства, наблюдаващият прокурор ще реши дали е налице закононарушение от общ или частен темперамент. Към сегашния миг по делото изрично липсват каквито и да било доказателства, които да сочат, че закононарушенията са били осъществени на етническа или религиозна основа.
Районна прокуратура - Айтос приканва медии и жители да се въздържат от мнения, които биха могли да провокират подбудителство към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност.  
Районна прокуратура - Айтос ще се въздържи от повече изказвания по случая до събиране на всички доказателства, които да потвърдят вероятно осъществени закононарушения и причинителите им.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР