След серия от операции, най-сложната от които бе извършена в

...
След серия от операции, най-сложната от които бе извършена в
Коментари Харесай

По Спешност В Болницата! Здравето На Митьо Очите Рухна В Турския Затвор, Не Му Оказват Медицинска Помощ

След серия от интервенции, най-сложната от които бе осъществена в истанбулската клиника " Джон Хопкинс ", Желязков се снабди със силиконово уплътнение на раздробения от патроните си таз, както и с сложена нефростома, посредством която урината му се извежда непосредствено от бъбрека, без да минава през пикочния мехур. Всичките тези проблеми претендирали специфичен режим, до който Очите нямал достъп, откакто бил настанен в килия с още 10 души с обща тоалетна и баня.

" Левият му бъбрек е отказал в турския затвор, само че без значение от това надзирателите не са му обезпечили нужните медикаменти.

Два дни е лежал в страшни болки в килията, без да може да стане. Едва тогава са пратили дежурния доктор от пандиза да го прегледа и той е разпоредил да бъде изместен в затворническото крило ", разкриват другари на Желязков. Митьо Очите би трябвало да бъде предаден от турските управляващи на българските доникъде на септември. Негови близки разкриват още, че той не апелира екстрадицията си. След завръщането си в България, Димитър Желязков ще се снабди с обвиняване за водач на незаконна група, търгуваща с дрога и наложила всеобщ рекет над търговци в Слънчев бряг, Несебър и Бургас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР