След сериозни дискусии Общинският съвет в Бургас прие повишение на

...
След сериозни дискусии Общинският съвет в Бургас прие повишение на
Коментари Харесай

Внимание! Такситата в Бургас скачат с 50%!

След съществени полемики Общинският съвет в Бургас одобри покачване на цените на таксиметровия транспорт за километър в минимални и оптимални стойности. Това става откакто през април същата докладна бележка бе изтеглена от вносителя ѝ – Евелина Михалева поради невъзможността да се стигне до консенсус.

Така от през днешния ден минималната дневна цена на таксиметровия транспорт в Бургас публично към този момент е 1.10 лева, а оптималната – 1.80 лева Нощните пък са надлежно 1.20 лева и 2.00 лева

Аргументи за и срещу смяната, предстоящо, имаше в обилие по време на разглеждането на предлагането. Бе импортирано и предложение актуалната докладна да се промени и цените да спаднат с по 10 стотинки.

Аргументи за това, че не би трябвало да се подвигат цените до такива стойности от 1.80 лева оптималната цена имаше, само че предлагането не бе признато. Така цената на услугата ще се увеличи фрапантно – с над 50%.

Така с днешното решение Общинският съвет в Бургас за пръв път от 2011 година увеличи цените на таксиметровия транспорт с 40 гласа „ за “ и трима „ въздържали се “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР