След седмици на мълчание Пхенян е отговорил на запитванията на

...
След седмици на мълчание Пхенян е отговорил на запитванията на
Коментари Харесай

Заради изчезналия американски войник: САЩ са влезли в контакт със Северна Корея

След седмици на безмълвие Пхенян е дал отговор на запитванията на Съединени американски щати по отношение на липсващ американски боец, заяви държавното управление на Съединени американски щати, предадоха международните организации.

 
" Мога да потвърдя, че Корейската народнодемократична република (КНДР) е дала отговор на Командването на Организация на обединените нации " , съобщи представителят на американското министерство на защитата Пат Райдър и препрати публицистите към тази институция за повече детайлности. По думите му Северна Корея всъщност единствено е удостоверила, че е получила настояването на Съединени американски щати за информация по въпроса. 

'NO MAN LEFT BEHIND': Family of Travis King, the American soldier detained in North Korea, pushes for answers as the State Department remains silent.
— Fox News (@FoxNews)
Преди това обаче Пхенян е пренебрегнал всички опити на Съединени американски щати да се свържат с него, съгласно американски медийни информации.

Случаят с младия американски боец, минал в Северна Корея, от седмици провокира неразбиране у наблюдаващите. Според източници от Пентагона боецът е приключил задачата си и е трябвало да се върне вкъщи, откакто е прекарал известно време в южнокорейски център за задържане. Той е бил застрашен от " спомагателни административни ограничения " в Съединени американски щати. 

North Korea has not responded after the U.S. reached out about Travis King, an American soldier who has been detained since he crossed the border from South Korea last week
— The Wall Street Journal (@WSJ)
Мъжът е бил ескортиран до летището, само че е липсващ преди да се качи на самолета. По-късно той се е включил към екскурзия в региона на демилитаризираната зона, където се е отделил от групата и е минал през територията, разделяща двете корейски страни, които към момента публично са във война. Министерството на защитата на Съединени американски щати стартира следствие на случая.

Няма информация за претекстовете на младия мъж, както  и за настоящето му положение или местоположение, заяви Пентагонът неотдавна. Известно е единствено, че той е арестуван от севернокорейците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР