След седмици на малък напредък, произведените в САЩ касетъчни боеприпаси

...
След седмици на малък напредък, произведените в САЩ касетъчни боеприпаси
Коментари Харесай

Американските касетъчни бомби дават нов тласък на контранастъплението на Украйна

След седмици на дребен прогрес, създадените в Съединени американски щати касетъчни муниции дадоха нов подтик на акцията на Украйна за възобновяване на територии, завладяни от Русия.
 
Украинската войска твърди, че е употребила касетъчни муниции, с цел да нападна съветската пехота, групи транспортни средства и други цели, разчиствайки пътя за настъпателни интервенции. За това написа The Wall Street Journal, представен от УНИАН.
 
Изданието отбелязва, че украинското контранастъпление е затруднено от огромни минни полета и преобладаваща съветска авиация, което попречва напъните на въоръжените сили на Украйна да употребяват западни танкове и бронетранспортьори за постигане и пробив на позициите на окопаните сили на съветските окупатори.
 
Докато касетъчните бомби сами по себе си няма да трансформират салдото на силите на бойното поле в интерес на Украйна, бойците споделят, че са им помогнали да си върнат съветските позиции, които се борят да доближат, написа организацията.
 
Боеприпасите бяха комбинирани с смяна в тактиката, която разреши на украинските сили да напреднат на някои места в обсега на главните съветски отбранителни линии. Изданието написа, че Украйна към момента не е достигнала главната линия на съветската отбрана, поредност от окопи, клопки за танкове и други трудности.
 
Военни специалисти споделят, че Украйна евентуално ще се нуждае от танкове Leopard 2 и други бронирани транспортни средства, предоставени от Запада, с цел да пробие тези линии. Поради стратегически промени украинските сили в този момент имат вяра, че имат късмет за пробив, споделят бойци на фронта.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР