След седмица започва деветият сезон на Национална тенис лига (НТЛ)

...
След седмица започва деветият сезон на Национална тенис лига (НТЛ)
Коментари Харесай

Започва деветият сезон на Националната тенис лига

След седмица стартира деветият сезон на Национална тенис лига (НТЛ) с шампионат в Димитровград. От 2010 година към този момент осем поредни години НТЛ провежда шампионати по тенис за дилетанти и ветерани. По време на всеки сезон, който стартира от месец април и завършва през октомври, се организират най-малко 8 шампионата в цялата страна. До днешна дата лигата е провела общо 140 надпревари в 12 града в България, в които са взели присъединяване над 7000 тенисисти.

" Нашите шампионати са за хора от всевъзможни възрасти, от 18 години нагоре. Няма възраст за тениса. Роджър Федерер е отличен образец за това ", споделя новият изпълнителен шеф на НТЛ Люба Ганчева. " Чрез тениса човек има опция да се поддържа. Това е игра, която развива и характера и взаимоотношенията. Не е игра, която търпи грозно отношение, непристойно държание. Той е доста образован спорт ", добавя тя.

За избора на градовете за шампионатите НТЛ се е водела главно от това дали тенисът заема значимо място там. Тази година ще се проведат надпревари в Димитровград, Пловдив, Хасково, Созопол, Ямбол, Стара Загора и на Търговска колегия Дема в София.

ПРОГРАМАТА НА НТЛ ЗА СЕЗОН 2019

В шампионатите има разделяне по възрастови групи - от 18 до 40, над 40 и над 55 години. Заявките за присъединяване се подават до 12:00 в деня преди първия ден на надпреварата. От няколко години таксата за присъединяване се заплаща единствено по електронен път. Непосредствено след крайния период за регистрация и заплащане се тегли жребият и се изготвя схемата на мачовете, които се разгласяват на уеб страницата на лигата в деня преди шампионата. Състезанията се организират единствено в два дни, събота и неделя, форматът им е 2 от 3 сета до 4 гейма. НТЛ има основана национална класация, в която се регистрират резултатите на всеки тенисист от участията му във всички шампионати.

" Хората, които вземат участие в лигата от години, се развиват. С ранглистата те имат предпочитание да вземат участие на колкото е допустимо повече шампионати. Оформя се към този момент едно общество. Умишлено нашите шампионати са повече в страната, тъй като в София има много. Организацията и до момента е била доста добра. Избираме клубове, в които има положителни условия, изяснява Ганчева. - Турнирите са постоянно събота и неделя. Петък е записването и същия ден вършим жребия и още тогава има някаква визия по кое време ще играе. "
Новият изпълнителен шеф на Лигата разкрива, че задачата на уредниците е този сезон спечелилите да бъдат изпратени да вземат участие на шампионат на ITF (Международната тенис федерация) за ветерани в Загреб в края на сезона. " Целта ни е да създадем български тим, който да се състезава в шампионатите на ITF ", споделя Ганчева.

ITF провежда огромни прояви за ветерани в целия свят с 300 до 450 шампионата годишно, както и организира всяка година международно състезание за ветерани в 11 възрастови групи за мъже и 11 възрастови групи за дами от 35 до 85+ години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР