След седмица баща и син отплават от България към сбъдването

...
След седмица баща и син отплават от България към сбъдването
Коментари Харесай

В опит за световен рекорд: Българи ще прекосят Атлантическия океан с гребна лодка

След седмица татко и наследник отплават от България към сбъдването на фантазиите си с направена от тях лодка

Баща и наследник ще прекосят с лодка сами Атлантическия океан в опит за международен връх. Стефан и Максим Иванови се насочат на странствуване от Португалия до Бразилия с издигнатата от тях гребна лодка. За първи път българи ще се пробват да гребат сред Европа и Южна Америка. И за първи път в света - ще са в тандем.

“Очаквам да забележим акули и китове, споделят, че не са страшни, в случай че си стоиш в лодката”, споделя Стефан Иванов. В гаража си построяват сами лодката, назовават я “NEVEREST”. На британски може да се каже: You never rest, until you reach your Everest. На български това би било “Да не си почиваш, до момента в който не достигнеш твоя Еверест”, изяснява Максим.

Мечтаят и за първа океанска гребна експедиция за България - 6000 километра за 2 месеца.

“Най-важна е душeвността, може и да си съчка физически, само че имаш ли мозъка да го направиш, сигурно ще го направиш”, споделят двамата пътешественици.

Ако приключението е сполучливо, Максим ще счупи още един връх на “Гинес”. Ако успеем, бих бил най-младият океански гребец на всички времена. Семейството посвещава прекосяването на океана на идеята на донорството. След седмица пътешествениците от България отплават към сбъдването на фантазиите си.
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР