След седеммесечни родилни мъки и десетки публикации в медиите, най-сетне

...
След седеммесечни родилни мъки и десетки публикации в медиите, най-сетне
Коментари Харесай

Иван Капурдов е фаворитът на Велянова и Сие за директорския стол на НУКК

След седеммесечни „ родилни " страдания и десетки изявления в медиите, най-накрая на 23 февруари на уеб страницата на Министерство на културата се появи публикация за „ позволени до конкурс претенденти " за „ заемане на длъжността „ шеф " на НУКК " (Италиански лицей). Допуснатите претенденти са трима и те ще бъдат „ известени в допълнение за датата и часа на осъществяване на състезанието ". Дано последното да не се окаже следващият кьорфишек и „ датата и часът " да бъдат планувани за идващия празник на несменяемата и.д. шеф Величка Велянова,
90-годишния...

Все отново, обзети от под паника боязън, Велянова и нейните доближени от Политбюро - Спас Панчев-Лакомото, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев се събраха на изключително съвещание в директорския кабинет и набелязаха незабавни ограничения за избавяне на статуквото, т.е. на кожите, поради идните данъчни инспекции.

Взети бяха следните решения:


1. Да се направи всичко допустимо - доноси, подписки, обжалване и така нататък, за следващото бламиране на състезанието.

2. Ако въпреки всичко Найден Тодоров и управлението на Министерство на културата проявят геройство и спазят закона, да се задействат подмолни механизми и в стола на Велянова да бъде натъкмен Иван Капурдов, един от тримата позволени до състезанието претенденти. Същият е положил клетва пред Политбюро и е поел сакралния ангажимент да замете всички престъпления и далавери, осъществени по време на 36 годишното безоблачно господаруване на Величка.



сн. Иван Капурдов

„ Долу Велянова, да живее Капурдов " - този възклик към този момент репетират „ заговорниците ", разчитайки на съществено лоби в Министерство на културата:

- Скандално известният Петър Матев, и.д. шеф на (П)СИХО и член на Обществения съвет на НУКК.

/Оказва се, че „ изпълняващ длъжността " е на практика безконечна служба в България - със същия статут Величка Велянова и синът й Пламен Венциславов Пейков, в несъгласие на всички морални и трудово-правни правила, десетилетия наред се излежават в управителен кресла на Министерство на културата/.

- Друг небезизвестен лобист, зает с „ идеята " на „ заговорниците ", е Борис Данаилов - началник на кабинета на министъра на културата, учител в НУКК и доближен на Велянова, и... сътрудник на Държавна сигурност.

Дали и този път, след седем-осем месечни „ родилни " страдания, „ планината ще роди мишка ", или въпреки всичко здравият разсъдък ще надделее и Лицеят ще си възвърне позицията на едно от най-елитните и желани български, а за какво не и европейски образователни заведения? Такава е била концепцията при основаването на НУКК през далечната 1976-та година и макар политическите флуктуации по време на прехода, тя въпреки всичко би могла да бъде осъществена...

Автор: Лидия Апостолова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР