След седем поредни загуби опашкарят Кристъл Палас записа първа победа

...
След седем поредни загуби опашкарят Кристъл Палас записа първа победа
Коментари Харесай

Последният във Висшата лига шокира

След седем следващи загуби опашкарят Кристъл Палас записа първа победа за сезона и то не против какъв да е, а вкъщи против първенеца Челси с 2:1 в лондонски конфликт от осмия кръг на британската Висша лига.

„ Орлите “ означиха първия си гол за сезона посредством Йоан Кабай (11). Защитата на " сините " работи неориентирано, а Давид Луис опита да почисти топката и тя рикошира в коляното на Кабай, след което Куртоа нямаше късмет да реагира.

Челси изравни бързо с гол на Тимуе Бакайоко (18) с глава след центриране от ъглов удар на Сеск Фабрегас.  и рикошет, който не остави шансове на Куртоа.

В самия завършек на полувремето Мамаду Сако напредна и откри Уилфред Заха (45), който бе оставен несмущаван да навлезе в наказателното поле и да преодолее Куртоа за 2:1.

След почивката футболистите на Антонио Конте се пробваха да натиснат, само че по този начин и не сътвориха съществени голови положения за изравнителен гол. В 50-ата минута след удар на Фабрегас топката срещна напречната греда. Пропуски направиха още Маркос Алонсо и Давиде Дзапакоста за гостите и Патрик ван Аанхолт и Андрос Таунзенд от домакините, които резервираха преднината си до последния съдийски сигнал.

Въпреки триумфа си Кристъл Палас остава на дъното с 3 точки. Челси е четвърти с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР