След съобщението на сръбския президент Александър Вучич за намаляване на

...
След съобщението на сръбския президент Александър Вучич за намаляване на
Коментари Харесай

Вучич намалява изборния праг за парламента от 5 на 3 %

След известието на сръбския президент Александър Вучич за понижаване на изборния предел на идните пролетни парламентарни избори в Сърбия, към концепцията се показват спорни отзиви.
В. " Политика ", базирайки се на държавни източници, заяви този уикенд, че " в Сърбия изборният предел за влизане в Народното събрание може да бъде понижен от сегашните пет на три на 100 ", с което съгласно изчислението „ при явяването на три милиона гласоподаватели единствено 90 000 гласа ще са задоволителни за влизане в Народното събрание, вместо досегашните 150 000 “.
Снощи самият президент Александър Вучич съобщи пред телевизия Пинк, че " упорства за понижаване на три % на изборния предел, тъй като „ по този метод публичното мнение ще се придвижи в Народното събрание ".
" Животът ще се върне в Народното събрание, което ще възвърне нормалността в Сърбия ", сподели сръбският президент.
Вучич отхвърли изказванията, че намаляването на изборния предел заплашва правата на опозицията.
" От това предложение опозицията я боли, тъй като е ясно, че никакъв протест няма да успее... а намаляването на изборния предел отива единствено в ущърб на властта ", сподели Вучич и добави, че " изборите ще се проведат в конституционния период, само че няма да се проведат в 3 май ”.
Подкрепа за тази концепция изрази днес коалиционния сътрудник на Вучич, водачът на Социалдемократическата партия на Сърбия и министър на търговията и телекомуникациите Расим Ляич, който съобщи, че това ще бъде " претекст за по-малките партии да излязат на избори, с цел да влязат в Народното събрание, тъй като изборният предел от 5 % е неосъществим за тях “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР