След съобщението, че Северна Корея разследва първия си евентуален заразен

...
След съобщението, че Северна Корея разследва първия си евентуален заразен
Коментари Харесай

Северна Корея каза на чужденците в столицата да спазват правилата за коронавируса

След известието, че Северна Корея проверява първия си възможен инфектиран с новия ковид, комунистическите управляващи подсетиха на чужденците, живеещи в столицата Пхенян, да се придържат към противоепидемичните ограничения. Това оповестиха от посолството на Русия в комунистическата страна, представени от " Ройтерс ".

Министерството на външните работи на Северна Корея популяризира уведомление във вторник, в което споделя на чужденците да не напущат града, да организират огромни срещи и да носят маски, наред с други правила, показва посолството в обява на страницата си във Фейсбук.

Северна Корея разгласи изключително състояние и вкара по-строги ограничавания против ковид, оповестяват държавните медии, откакто той затвори град Каесонг, на границата с Юга, с цел да се оправи с това, което може да бъде първата му обществено доказана зараза.

Репортажите на държавната телевизия демонстрираха, че хората в защитни уреди дезинфекцират здания и повърхности към столицата Пхенян.

Проверките на температурата благодарение на инфрачервени термометри, уреди за миене на ръце и дезинфекциращи устройства са били на публични места, в това число търговски центрове, заведения за хранене и хотели, се споделя в известие на Световната здравна организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР