След самосезиране по повод публикации в медиите за извършване на

...
След самосезиране по повод публикации в медиите за извършване на
Коментари Харесай

Държавата спря строеж на небостъргач в центъра на София

След самосезиране във връзка изявления в медиите за осъществяване на нелегално строителство, Върховна административна прокуратура (ВАП) разпореди на Дирекция народен строителен надзор (ДНСК) осъществяването на инспекция за законността на градежа на така наречен небостъргач „ I Tower “ в центъра на град София.

След привършване на инспекцията, във ВАП е получен систематизиран отчет, съгласно който при инспекцията на място и по документи на градежа на двете здания чиновници на ДНСК са установили, че е налице нарушаване на чл.143 ал.1 т.5, чл.144 ал.1 т.4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), а точно липсва координиране на капиталовия план във фаза механически план по отношение на строителството над кота ≠ 0,00 с Министерство на културата, изискуемо съгласно чл.83 ал.1 т.2 б. “а “ и чл.84 ал.1 от Закона за културното завещание (ЗКН).

Въз основа на установените нарушавания, началникът на ДНСК е издал две заповеди на съображение чл.224 ал.1 т.6 Закон за устройство на територията за прекъсване на осъществяването на градежите на двете здания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР