След самосезиране на главния прокурор Иван Гешев във връзка с

...
След самосезиране на главния прокурор Иван Гешев във връзка с
Коментари Харесай

Гешев с проверка на цианидите в две реки

След самосезиране на основния прокурор Иван Гешев по отношение на информация за попаднал цианид във водите на реките Юговска и Чепеларска, Върховната административна прокуратура разпореди на министрите на енергетиката и на околната и среда и водите осъществяването на инспекция за спазването на правните правила по запазване на околната среда в минната промишленост. Това оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Обект на инспекцията следва да бъдат:

1. Всички лица и обекти в страната (мини, рудници, хвостохранилища(шламохранилища), насипища (табани), язовирни стени (бентове) и т. н., длъжни да съблюдават съответните изисквания;

2. Фактическото спазване на въведените правила за недопускане на увреждане на съставни елементи на околната среда;

3. Наличието на изискуемото съоръжение в лицата и обектите по т.1 съгласно специфичните правни правила и издадените административни актове.

Получените резултати от инспекцията следва да се синтезират, като се отразят направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията, последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица, като се посочат категорично и случаите на изпращане на данни за осъществени закононарушения на съответните прокуратури, респ. органи на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР