След съгласуването те трябва да бъдат вкарани в Министерския съвет,

...
След съгласуването те трябва да бъдат вкарани в Министерския съвет,
Коментари Харесай

Каракачанов: Позицията ни за Сирия е балансирана

След съгласуването те би трябвало да бъдат вкарани в Министерския съвет, сподели пред публицисти Красимир Каракачанов. Той чака до края на май да бъде подготвен и планът за флота.

Съюзниците ни осведомиха за един по-дълъг интервал - в рамките 72 часа, само че съответната информация аз и министър председателят получихме от службата "Военна информация ". Не виждам съображение за рецензии в това отношение, нито са ни канили да участваме в сходни удари, нито са желали някаква поддръжка.
Така Каракачанов разяснява вчерашното изявление на президента. Министърът добави, че не вижда за какво по тази тематика още веднъж би трябвало да се търсят линии за разделяне.

Информацията, по думите му, е била, че в границите на идващите 72 часа са вероятни сходни дейности и би трябвало да сме деликатни, и в случай че има хора, ситуирани в избрани райони, те да не бъдат там.

Конкретната информация за съответната нощ е била получена от военното ни разузнаване. Във връзка с казаното от президента през вчерашния ден, че позицията на българското държавно управление във връзка с осъществените въздушни удари по цели в Сирия не е била съгласувана с него, Каракачанов разяснява, че позицията ни във връзка с Сирия беше извънредно уравновесена и с главен акцент върху това да се търси политическо решение на продължаващата към този момент шеста година рецесия там.

Не знам по този въпрос президентът да има друго мнение , както и по тематиката със Скрипал позицията на България беше извънредно "обрана ", деликатна и уравновесена, съобщи Каракачанов, като попита къде е разликата.

По думите на Каракачанов държавното управление не е предписание оценка на резултатите от интервенцията на съдружниците, а главно е наблегнало върху това, че би трябвало да се търси политическо решение на обстановката в Сирия.
Не сме правили оценка на самите удари, на резултатите, и не е наша работа да го вършим, добави Каракачанов, като подсети също, че не става въпрос за акция на НАТО.

В тази обстановка е хубаво да има мостове и разговор, тъй че дали българския президент или българският министър председател ще посетят Москва, в случай че има такава покана - не намирам нищо неприятно, разяснява още Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция.
Той взе участие през днешния ден в полемика за опциите за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР