След Съединението през 1885 г. - единственото действие в България

...
След Съединението през 1885 г. - единственото действие в България
Коментари Харесай

Честит Деня на Независимостта, Приятели! …и поредни избори...

След Съединението през 1885 година - единственото деяние в България срещу волята на тогавашните „ велики сили ” – тържественото оповестяване на Официалния Акт на Независимостта в църквата „ Свети Четиридесет Мъченици “ в гр. Търново, е наш формален празник № 2 Пожарна охрана степен на СУВЕРЕННОСТ от европейски и от двете евроазиатски империи, на Османидите и Руската. Заедно с Виена на 22 септември 1908 г.  нарушаваме Берлинския контракт от юли 1878 година, раздробяващ и дискриминиращ България. Княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. На заканите с война от Османлийско отговаряме с военна готовност, само че и с подготвеност за спокойно споразумяване.

Страната ни става независим индивид на интернационалното право, към този момент не васална на султана. Окончателно са свалени /духовният/ фес, фереджетата, шалваро-потурите и гръмката субкултура на хранопроводите на „ рахат-олсуните ”, например след „ даром ” преяждане в български дом. Османлиите ни връщат с десетилетия обратно от Европа. Иначе моментът за оповестяване на Независимостта е сгодно селекциониран от от Фердинанд I, от българската дипломация, от министър-председателя Александър Малинов. През тези години, включително на така наречен Балканска рецесия от 1908 – 1909 година, страната ни е претърпяла огромен стопански, политически и културен напредък. Тя се трансформира в европейска като наличие и през 1909 година получава дипломатически признавания и от „ великите ”.

Независимостта е действително национално и държавно достижение. България закупи право да подписва междудържавни контракти, да взе участие равноправно в интернационалните конференции. Национализирани са Източните железници. През 1909 година финансовите бремена по отношение на Османската империя са трансферирани върху Руската... Дълга тематика...!

Независимостта е идеална и относителна категория, контраст на „ зависимостта “.  Тогава сме били 4 години самостоятелни. Следват зависимостите: войни, злополука..., заемите, репарациите, Тристранният пакт; социализмът със Съветския съюз. Независими за малко бяхме при започване на 90-те години на м.в. Получихме независимост на словото, печата, пътувания из света отпадна държавната цензура, стрелбите на и към границите,... стартира при/Х/ватизацията... Повярвахме всеобщо и работихме правдиво за цивилизационния избор приобщаване към Европейски Съюз, е щом е изискване, и за НАТО. Но в края на 90-те и след 2000 година ръководещите клики не рискуваха със своите новосъздадени зависимости и в нарушаване морала на демократичните правила БЕЗ ВСЕНАРОДНИ

ДОПИТВАНИЯ ни сервираха нови държавни несамостоятелности с неизгодни васални субординации! Някои от които ни тласкат към нежелани от доста българи съучастия в непознати дори във военни спорове като постоянно солидарни марионетки.

Според проф. Пантев, България е била в самостоятелност от великите сили дотолкоз, доколкото е могла да избира сред зависимости. И постоянно сме губили по този начин, време е за смяна! Въоръженото продължение на спора Русия – Съединени американски щати в Украйна не е наша грижа.Идеалната ни позиция би била невмешателство в спора, допустимо по-широк неутралитет,    да избегнем въвличането ни като сцена на военни дейности против Русия.

След 33-годишните промени по външен сюжет, т.е. - с опрощение! - в изискванията на ПРОСТАШКО-ПЕЩЕРЕН КАПИТАЛИЗЪМ, страната ни се разрушава демографски, икономически, просветително, в областта на опазването на здравето, културно. Превърнахме се в милионна евтина трудова борса за емигранти при англосаксите. Предимно обслужващ личен състав, лакеи и гастарбайтери-наемници, т.е. някогашна по понятията на соца „ работническо-селска класа ”. Частично заменяна у нас с неквалифицирани роми?

Нима това е вероятността пред младите образовани българи – емиграция или чиновническа службица против папагалско блюдолизство? При войнстваща и нападателна незначителност, която няма нищо общо с националните идеали и с концепцията за България?

Гордея се със своите деца , снаха, шурей и фамилиите им, решили да работят и учат в България! Но всеки от нас познава политици, интелектуалци, дипломати и елементарни хора, които се хвалтутят като с изпълнен наставнически дълг, че са пласирали децата си „ на Запад ”. И лумпени-краваролюбци-байдънисти, някогашни доброволни дейни доносници, мухльовци и измекяри на всички предшестващи управляващи подред, „ по домакинска брошура ”. А постоянно тези дЯца „ не цъфтят ”, а съумяват да спестят за година или за няколко пари за билет до България, на посетители + да се лекуват. Родителите също, само че с цел да си видят внуците в странство. Селата ни се обезлюдяват, а емигрантите ни - всъщност - са основно към 4-то потомство на най-вече генетично нетрудолюбиви селяци: 1-то се трансформират в работническа класа при соца – „ къш ” в града, 2-3-то: ново преселване в по-голям град и „ да учат нещо и ненапълно, с цел да не „ копат ” като дядо и баба на село ”. А може да стане служител, даже „ нещо в науките ”; а 4-то потомство го виждаме в чужбина. И... разбираме за какви менте-партии в България гласоподава.

Безпокоя се за внуците Огнян и Никола и внучката си Марияна , подложени на промиване на мозъците, на въздействието на скудоумна телевизия и друга електронна развлекателна техника с екшъни и тематики за всеобщо затъпяване. Дано да разграничават след време кой е Каблешков, Захари Стоянов, Бенковски от Раковски и Кириак Стефчов от Бай Ганьо, вместо да учат публично цигански и мюсюлмански приказки в 5-6-ти клас! Изложени „ на образование ” по безумни образователни стратегии, генериращи цялостен отвод от мислене, от логичност и визия за бъдеще. Незащитени от експанзията на грантаджии възпитател-пропагандатори на джендър-либерал-соросоид-безполово-глобализаторски „ полезности ”. Последните са толерирани от властимащите, самотитулуващи се безочливо „ политически хайлайф ”? Тази войнстваща и нападателна незначителност???

Идват и избори. Само не ме питайте за кого ще гласоподавам! Нямам предпочитание да предпочитам полуграмотници, които да изпратят моите и нашите деца и внуци като пушечно месо за непознати ползи или като колониална работна мощ – индиректно - за по-добро възнаграждение!

Изглежда, че до 1908 година и 1912 година Родината е била по-самостоятелна в решенията си?!

Нека Денят на Независимостта и бъдещите избори бъдат мотиви за размисъл по какъв начин да се оттърсим оптимално от васалните зависимости извън, от корумпирани управници, от полит-еротооман/к/и, обхванати от свръхценностна властова психопатия и кандидат-управленци селтаци чалгар-тарикати, харвардски или кеймбриджски юпита: глобал-либерали с реномирано на Запад, само че на процедура килийно обучение за образование на колониална администрация на /Юго-/Изтока.

И да помечтаем, че ще се еманципираме от интоксикациите на Истанбулски конвенции, от диктатите на ЛГБТИQ-общности и имиграционните мераци на рояци от непознати михлюзи, а България да се трансформира в ЗОНА НА МИРА И НЕЗАВИСИМОСТТА!

Честита Ви бъдеща Независимост!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР