След съдебна сага, продължила няколко месеца, емблематичното дело срещу рентгенолога

...
След съдебна сага, продължила няколко месеца, емблематичното дело срещу рентгенолога
Коментари Харесай

Каква е тази съдебна система, която оправдава убийци

След правосъдна сага, траяла няколко месеца, емблематичното дело против рентгенолога доктор Иван Димитров приключи с оправдателна присъда за убийството на рецидивиста Жоро Дживизов. Съдебното решение раздели обществото. В поддръжка на доктора се оповестиха доста хора, които проведоха митинги и посещаваха всяко правосъдно съвещание, с цел да изразят съпричастността си към Димитров. Други считат, че не е редно за едно прието ликвидиране да се раздават оправдателни присъди.

----------------------------------------------------

За първи път в своя житейски опит ставам очевидец на сходен куриоз -прокурор да желае условна присъда за погубен човек. Казвам това, без да имам каквито и да е искания за правно обучение или знание.

Функциите на прокурора съгласно конституцията би трябвало да са напълно други - да пази законността и реда в страната. Георги Пенев се изяви като юрист на доктор Димитров и изиска условно наказване, вместо отбраната да го направи. Това се случва, макар че рентгенологът самичък призна виновността си и сподели „ да, аз го убих “. Въпреки правосъдното решение за мен този човек е палач, тъй като човешкият живот е над всичко. Не разбирам каква е тази правосъдна система, която оправдава убийци. Какъв човек е Димитров, откакто с револвер и с секира е обикалял улиците. Това е закононарушение. Според мен преднамерено си е наранил крайници, с цел да се оправдава.

Защо Димитров излъга, че фамилията му е било застрашено, като те са били в село Крумово? Защо е извикал двама негови другари, които да заличат всички кървища? Според мен това може да се квалифицира като преднамерено ликвидиране и укриване на доказателства!

Хората, които са участвали на погребението на Жоро Дживизов, споделят, че той е бил прострелян в гърба, а не в гърдите, което значи, че той е бягал и тогава е бил убит. Несериозно е изказванието на юрист Георги Кутрянски, че починалият е бил под въздействието на морфин и по тази причина е съумял да се измъкне. Какво общо има това с делото и за какво е било изтъкнато изобщо?

Моля ви, дано да не назоваваме индивида Плъха ​- на него костите му към този момент са разложени - дано си остане с името Жоро Дживизов, а да не го наскърбяваме и като мъртъв човек ​- дали е от малцинство, или не, човешкият живот е един и кръвта на всички нас е алена.

Ще повдигнем въпроса за решението на съдийката пред инспектората на Министерството на правораздаването. Поведението на обвинителя Георги Пенев - пред Главна прокуратура. Безотговорните изявления на юриста Георги Кутрянски - пред адвокатската гилдия. Ще сложим доста съществено и въпроса за правосъдните заседатели - какво обучение, подготвеност и правна просвета имат.

Вече сме провели съвещания с двама адвокати, които да проучат в елементи делото и правосъдното решение. Минаваме на ниво „ София “. Крайно време е в нашата страна да има правда и отговорност за всички, а не безконтролно отношение на страни и магистрати.

Проведохме много уголемен диалог с жителите на Столипиново. Хората са възмутени, че решението не сплотява хората, а ги разделя. Те разясняват, че рентгенологът Димитров е оневинен, тъй като Дживизов е част от малцинството, и споделят „ добре, в случай че беше противоположното - в случай че Дживизов беше умъртвил доктора, по какъв начин щеше да се постъпи “.

Според мен решението на Окръжния съд опълчва етническите групи в Пловдив. Не може да има единение в българското общество, когато самостоятелният съд е подвластен в своите решения. Разговарях и с 10-15 души от българската общественост. Голяма част от тях също се възмущават от решението на съда.

Според мен, с цел да убедим малцинственото население да съблюдават законите и да почитат институциите, то би трябвало да потвърдим и да покажем, че всички съблюдаваме законите, в това число магистратите. Това правосъдно решение не е в интерес нито на прокуратурата, нито на съда, нито на българското общество.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР