След събраните над 500 подписа с искане конгресът на БСП

...
След събраните над 500 подписа с искане конгресът на БСП
Коментари Харесай

Конгресът на БСП ще обсъжда оставката на Нинова на закрито

След събраните над 500 подписа с искане конгресът на Българска социалистическа партия да не установи оставката на Корнелия Нинова от лидерския пост и да ѝ гласоподава избор на доверие, в 15.00 часа се мина към диспути по тематиката, само че изненадващо тази втора част от днешното съвещание се оказа закрита за медиите.

Пред Българска национална телевизия водачът на ПЕС Сергей Станишев съобщи, че в случай че конгресът не установи оставката на Корнелия Нинова като водач на партията и не стартира подготовка за директен избор на нов ръководител, партията ще стане за посмешище. Това би било огромна неточност и за самата Корнелия Нинова в персонален проект, сподели още Станишев.



Преди медиите да бъдат помолени да изоставен залата, от трибуната на конгреса единственият досега кандидат за лидерския пост Крум Зарков съобщи:

" Спите ли надълбоко? Упоени ли сте към този момент задоволително от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния удар? "



Последваха позиции в отбрана на Корнелия Нинова, изтъкващи нейните качества като водач от страна на делегати от цяла България, последвани от още една позиция на член на вътрешната съпротива в левицата Петър Витанов. Той дефинира днешния ден като съдбоносен в опита за изваждане на Българска социалистическа партия от тресавището и прикани делегатите да не се предават.

В 17 ч. в предаването " Говори в този момент " очаквайте първи мнения за протичащото се в залата от Атанас Зафиров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР