След Русия, и САЩ се похвалиха с успешен тест на

...
След Русия, и САЩ се похвалиха с успешен тест на
Коментари Харесай

И САЩ се похвалиха с успешен тест на хиперзвукова ракета

След Русия, и Съединени американски щати се похвалиха с сполучлив тест на хиперзвукова ракета, изстреляна от въздуха. Това оповестява, което е официалното издание на Асоциацията на въздушните и галактическите сили

Военновъздушни сили на Съединени американски щати (ВВС) организираха сполучливо тестване на първообраз на хиперзвуковата ракета AGM-183A по програмата ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), се споделя в изказване на ведомството. Изстрелването е осъществено на 14 май от южния бряг на Калифорния от стратегическия бомбардировач Boeing B-52H Stratofortress. 

Това е първото изстрелване на тази крилата ракета от въздушен притежател. След отделянето от самолета блокът се „ възпламени и пламтя в продължение на предстоящото време, достигайки хиперзвукова скорост, пет пъти превишаваща скоростта на звука “, оповестяват от ВВС на Съединени американски щати и означават, че „ тестването е извършено безупречно, както и че Съединените щати ще създадат всичко допустимо, с цел да може по-скоро да дават това неповторимо оръжие на американските военнослужещи “.

Успешният опит е прекъснал поредица от три поредни несполучливи теста и е дал  " нужния подтик на хиперзвуковата стратегия ". Ракетата се е провалила на три полетни теста на ускорителя през 2021 година - не съумя да напусне пилона през април, отдели се, само че не съумя да изстреля ускорителя си през юли и още веднъж не се отдели от самолета през декември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР