След роботизираните прахосмукачки Dyson може да започне да произвежда и

...
Коментари Харесай

Dyson иска да прави и домашни роботи


След роботизираните прахосмукачки Dyson може да стартира да създава и роботи – домашни асистенти (снимка: екран от YouTube видео)

Компанията за битова техника Dyson, известна най-много със своите прахосмукачки и сушилни за ръце, ще се опита да създаде роботи-помощници, способни да оказват помощ в домакинската работа.

Dyson разгласи проектите си за основаване на огромен център за роботика в своя индустриален корпус при летище Хълавингтън Еърфийлд в Уилтшир, Англия, който ще работи върху. Според оповестения проект, новият център ще бъде работно място на 250 инженери в региона на роботиката.

Компанията ще влага съществено в създаването на нови технологии. Половината от 2000-те души, които са се включили към екипа ѝ тази година, са инженери, учени или софтуерни разработчици. Освен това компанията наема инженери по роботика в разнообразни дисциплини, в това число компютърно зрение, машинно образование, датчици и „ мехатроника “.
още по темата
Dyson разкри линии от някои от разработките си във на Международната конференция по роботика и автоматизация във Филаделфия. За малко се виждат ръце на роботи, които взимат чинии, бутилка перилен препарат и мека играчка. Все отново компанията не разкрива до какви търговски устройства може да докара развойната ѝ работа.

От няколко години Dyson се пробва да разшири гамата от артикули, които предлага. Повечето ѝ опити обаче бяха злощастни. Наскоро компанията направи крачка към света на носимите технологии. Създадените от нея слушалки с „ козирка “ за уста за филтриране на въздуха провокираха смесени усеща, бяха избрани като „ необичайно изглеждащи “ и „ дистопични “ и в последна сметка не станаха шлагер, както компанията очакваше.

По-рано Dyson съобщи желанията си да стартира да създава електрически коли, само че и този проект не сполучи. През 2019 година компанията изостави плана си за електрически автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР