След резултатите от тестовете на народните представители ще решим какво

След резултатите от тестовете на народните представители ще решим какво ...

Караянчева: След резултатите от тестовете на депутатите ще решим какво да правим, нека каже и Мутафчийски.

След резултатите от тестовете на народните представители ще решим какво да правим. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева по повод обстоятелството, че депутатът Хасан Адемов се оказа заразен с коронавирус.
На въпрос дали е възможно ли е депутатите да са поставени под 14-дневна карантина и това да осуети актуализацията на бюджета, председателят на Народното събрание коментира, че ще се реши утре. "Ще разговаряме с проф. Мутафчийски, ще решим утре като излязат тестовете", допълни още Караянчева.
"Утре няма да има Комисия по бюджет и финанси. Утре Комисия по бюджет и финанси няма да има. Ще работим според ситуацията. Виждате, че можем много бързо да се организираме за заседание на парламента. Дай Боже всички проби да са негативни. Утре ще решим кога да бъде следващат комисия, следващото заседание. Не ни пречи сутринта да се съберем в 8.30, за да организираме нещата за прегледа и тестуването, а по-късно да се съберем и да видим каква ще е ситуацията със заседанието в пленарна зала и в комисиите", допълни още председателят на Народното събрание.
На въпрос колко от депутатите трябва да бъдат заразени, за да се спре работата на Народното събрание, Караянчева отговори: "Нищо не мога да кажа. Нека председателският съвет да реши и разбира се Националният оперативен щаб при проф. Мутафчийски. Чух се с премиера, чух се и с министър Горанов, за да уточним нещата с актуализацията на бюджета", допълни още Цвета Караянчева.

Източник: actualno.com