След решението за поредно отлагане на завръщането на служителите в

...
След решението за поредно отлагане на завръщането на служителите в
Коментари Харесай

Зукърбърг мести служителите си във виртуалната реалност

След решението за следващо отсрочване на завръщането на чиновниците в офисите създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи стартирането на Horizon Workrooms, оповестява Insider. Това е работно пространство за виртуална действителност, което разрешава на чиновниците да симулират срещи на екип и връзка.

Използвайки слушалките за виртуална действителност Oculus Quest 2, потребителите ще могат да основават „ аватари “, които ще имат достъп до работния им преносим компютър и ще взаимодействат с сътрудници във виртуалната „ метавселена “. Така чиновниците на отдалечен режим на работа няма да изгубят връзка с екипа.

„ Без подобаващите принадлежности за връзка, отдалечената работа продължава да бъде предизвикателство “, се споделя в известието на Фейсбук за новата платформа, представено от Insider. „ Работата без сътрудници от време на време може да ви накара да се чувствате изолирани и мозъчната офанзива с други хора просто не работи по същия метод, в случай че не сте в една и съща стая. “, допълват от компанията

В предишното Фейсбук се опитваше - и не съумя - да сътвори известни услуги за работа. Малко компании избират Фейсбук по време на работа за вътрешни връзки пред приложения като Slack, Microsoft Teams и Гугъл Chat.

По -рано тази година Зукърбърг съобщи, че има намерение да трансформира Фейсбук в „ метавселена “. „ Мисля за метавселената като за идващото потомство интернет “, сподели създателят на Фейсбук. „ Това не е интернет, който гледаме през екраните на мобилни телефони или компютри, а Интернет, от който сме част и в който можем да бъдем. “

Фейсбук се пробва да удовлетвори потребността на чиновниците за нов работен формат след пандемията. Много от тях са подготвени да изоставен работа, в случай че не им бъде обезпечена опция за отдалечен режим.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР