След решението на Столична община 300 метра от централната софийска

...
След решението на Столична община 300 метра от централната софийска
Коментари Харесай

София ще затваря още улици за коли през лятото

След решението на Столична община 300 метра от централната софийска улица " Съборна " да бъдат превърнати в пешеходна зона, напъните на ръководещите да се харесат на хората в града, които желаят повече пространства без коли, не престават. В 10 следващи уикенда сред 17 юли и 22 септември определени улици в центъра на София да се затварят за придвижване на коли и да са налични единствено за пешеходци. Това оферират общински съветници от ГЕРБ. Предложението им би трябвало да бъде гласувано на сесия на Столичния общински съвет. Почти несъмнено то ще бъде признато безпроблемно, защото на събитието по оповестяването на самодейността " Зелени улици " участва и кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, който е от опозиционната коалиция " Демократична България ". 

" Започваме с три улици от историческия център: „ Сан Стефано “ от бул. " Цариградско шосе " до бул. „ Янко Сакъзов “, втората е ул. „ Иван Шишман " от ул. „ Юрий Венелин “ до улица „ Граф Игнатиев “. Третата локация е ул. „ Ангел Кънчев “, от площад „ Гарибалди “ до ул. „ Гладстон “. Когато освободим тези улици от коли, желаеме да осигурим и свързаността сред парковете и градините. В случая от „ Заимов “ през Докторска градина до Борисовата градина, оттова ще се влиза по „ Граф Игнатиев “ и ще се стига до градината на църквата " Св.Седмочисленици “, изясни ръководителят на групата на ГЕРБ Малина Едрева.

Според зам.шефа на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков за колите на хората от тези региони ще се обезпечи опция за паркиране настрана от пешеходните пространства, които ще се обособят. " Освен че ще бъде обезпечено място за паркиране в прилежащите улици, се планува за интервала на затварянето на тези улици на всички, които имат винетни стикери от съответните улици, да имат опцията да паркират на паркинга на ст. „ Васил Левски “, заяви той. Автомобили по ул. „ Ангел Кънчев " и ул. „ Иван Шишман " ще бъдат вдигнати и преместени наоколо до пешеходните зони, като живущите ще бъдат предупреждавани за това. Автомобилите по „ Сан Стефано " няма да се местят, само че секторът ще се затвори за прекосяване
„ Решението е улиците да бъдат почиствани всяка събота и да се следи за равнищата на звук от заведенията “, уточни районният кмет Трайков.
Според Елица Панайотова от „ Зелена София "   кулминационната точка на " Зелени улици " ще бъде на 22 септември, когато се обмисля затварянето на бул. " Мария Луиза ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР