След решението на Софийски градски съд да отхвърли молбата за

...
След решението на Софийски градски съд да отхвърли молбата за
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Ще регистрирам нова партия, не можете да ни спрете

След решението на Софийски градски съд да отхвърли молбата за регистрация на политическата партия „ Няма такава страна “, Слави Трифонов излезе с изказване във Фейсбук. Той посочи аргументите, които съдът е дал, с цел да не записва партията, а точно, че в признака на политическата организация участват цветовете бяло, зелено и алено, които основават усещането, че участва националното знаме.
Трифонов се отбрани, че тези цветове попадат и в признака на Българска социалистическа партия, НФСБ и АТАКА.

Той посочи също по този начин, че в случай че не е била тази причина, щеше да е някоя друга.

Вижте текста на Трифонов без редакторска интервенция:

" Току-що Софийски градски съд отхвърли регистрацията на партия „ Няма такава страна “ с довода, че цветовете бяло, зелено, алено, присъстващи в признака на партията, основават усещането, че участва националното знаме. А това е неразрешено в Закона за политическите партии, член 5-и.

Да оставим встрани обстоятелството, че цветовете бяло, зелено, алено участват в знаците на три парламентарно показани партии – Българска социалистическа партия, НФСБ и АТАКА.

Да оставим встрани обстоятелството, че за Българска социалистическа партия, НФСБ и АТАКА – може, а за „ Няма такава страна “ - не може.

И да погледнем обективно – това е просто измислена причина. Ако не беше това, щеше да е името на партията. Ако не беше признакът или името на партията, щеше да е името на водача на партията. Ако не беше името на водача на партията, щеше да е името на родния град на водача на партията.

Нека бъдем наясно – Те не щат да има референдум, Те не щат да има директна народна власт, Те не щат да има партия, която пази гласа на хората, референдумите, директната народна власт.

Скъпи Те, в действителност ли мислите, че по този начин ще ни спрете? С цветове и с имена? Не може да ни спрете, тъй като не са значими цветовете и имената, а е значимо наличието.

Ако идната инстанция удостовери това безумно и нелегално решение, ще записвам нова партия – с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите цивилен и политически цели – нещо, което никой съд не може да забрани.

Да живее демокрацията и свободата на словото! "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР