След решението на Народното събрание относно искането за провеждане на

...
След решението на Народното събрание относно искането за провеждане на
Коментари Харесай

Президентът подкрепя референдума срещу еврото, но няма да внася повторно предложение за допитването в НС

След решението на Народното събрание по отношение на настояването за осъществяване на референдум против еврото, президентът няма по какъв начин да вкара това искане наново за разискване в Народното събрание. Това съобщи Румен Радев. Според него макар процедурните пропуски при гласуването, волята на депутатите е ясна.

Самият президент се разгласи в поддръжка на провеждането на допитването за европейската валута и акцентира, че България би трябвало да влезе в еврозоната, когато е действително подготвена, а не когато ни се желае и от непременно.

" Не е добре политици в Народното събрание да се вършат, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнили законовите условия, тези подписи са събрани, е редно да се организира референдум. Това решение издава боязън, неуважение и съмнение към българските жители. Отделен въпрос е дали по този начин би трябвало да бъде дефиниран този референдум. За мен 20 години е прекомерно дълъг период, по този начин както е дефиниран. Но напъните на политиците не би трябвало да бъдат ориентирани към това по какъв начин да спрат рефендума, а да убеждават българските жители, че влизането в еврозоната работи за тяхното богатство ", акцентира Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР