След ремонта пространството около Ал. Невски би трябвало да стане

...
След ремонта пространството около Ал. Невски би трябвало да стане
Коментари Харесай

Познат играч ще ремонтира пространството около Ал. Невски в столицата


След ремонта пространството към " Ал. Невски " би трябвало да стане напълно пешеходно. Сн. БГНЕС

Фирмата " ПСТ груп " евентуално ще завоюва поръчката на Столичната община за ремонт на централни елементи от София. Става въпрос за пространствата към " Александър Невски ", Народното събрание, паметника на Васил Левски, градинката " Кристал " и зад Военния клуб. Дружеството извършва и други поръчки на общината, в това число и за настоящ ремонта на част от улиците в града. Преди месеци кметът Йорданка Фандъкова обаче разгласи, че договорът им за това може да бъде преустановен поради проблеми с качеството. Към момента няма информация договорът да е преустановен.

Ценовите предложения на трите компании, позволени до финалния стадий от процедурата, бяха отворени в петък. " ПСТ груп " има максимален късмет да стигне до контракт с общината поради оценката за техническите параметри на офертата и препоръчаната цена от съвсем 21.47 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Дружеството е получило идентичен брой точки за техническата си оферта с консорциума " Хидро Вод Строй ", в който влизат " Хидрострой " и " Водстрой ". Обединението обаче предлага по-висока цена - 22.86 млн. лв.. Най-ниска е офертата на третия позволен до този стадий участник - " Калистратов груп ", само че техническата му оценка е по-ниска.

На стадий техническа оценка на офертите за поръчката за ремонта на центъра са отпаднали другите трима претенденти по поръчката - " Геострой ", " Пи Ес Пи " и " Джи Пи Груп ". " Джи Пи Груп " евентуално ще вземе поръчката за ремонт на друга част от центъра на София - ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите ѝ площади и улици.

Втори опит

Процедурите за ремонт на централни елементи от столицата се точат от края на август, когато бяха оповестени за повторно. Първите поръчки бяха прекъснати от общината.

Очаква се през тази година да се работи главно по ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите пространства. Според зам.-кмета по превоза Евгени Крусев ремонтът на " Граф Игнатиев " и площад " Славейков " може и да завърши през тази година.

По улицата, по която би трябвало да се подмени и трамвайното трасе, ще се работи на стадии. Първо ще се ремонтира от ул. " Алабин " до ул. " Г. С. Раковски ", в това число и площад " Славейков ". След това ще се подменят инфраструктурата и настилките от ул. " Г. С. Раковски " до бул. " Васил Левски ", и най-сетне от там до бул. " Христо и Евлоги Георгиеви ".

Отлагане

Ремонтът на пространствата към " Ал. Невски ", Народното събрание и Военния клуб може и да не стартира през тази година. Още в края на 2017 година кметът Йорданка Фандъкова изясни, че работата по тях няма да стартира преди края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз или до началото на юни. След това времето нямало да стигне, с цел да се свърши главната работа, защото в тези зони подмяната на подземната инфраструктура била предизвикателство. За това и в бюджета на общината за тази година за този план са заложени минимални средства.

Ремонтът и на двете зони се финансира с пари по с европари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР