След рекордните 238 заявки, Amazon най-сетне се спря на градовете,

...
След рекордните 238 заявки, Amazon най-сетне се спря на градовете,
Коментари Харесай

Това са финалистите за дом на втората централа на Amazon, избрани от 238 кандидати

След рекордните 238 поръчки, Amazon най-накрая се спря на градовете, сред които ще избира място за своята втора централа.

Списъкът на претендентите бе извънредно разнороден и включваше градове от Фресно в щата Калифорния до дребния Стоункрест, щата Джорджия, който даже разгласи, че ще се преименува на Амазон, в случай че вземе поръчката.

Без изненада обаче, измежду 20-те финалисти за локация на многомилионния план са на първо място одобрени градове като Ню Йорк, Бостън, Чикаго и Торонто . Всъщност, на практика всички местоположения са съществени урбанизирани центрове, което значи, че шансът на дребните градове в никакъв случай не е бил изключително реален.

Най-малкият град измежду финалистите е Рали , щата Северна Каролина, с население от половин милион души, само че той пък е един от най-важните за щата.

Друго забавно умозаключение от финалните номинации е това, че съвсем всички местоположения са по източното крайбрежие на Съединени американски щати.

За новата си централа Amazon ще вложи минимум 5 милиарда $ и ще разкрие 50 000 работни места . Решението ще бъде взето до края на годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР