След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в

...
След регистрирани 13 случая на заразени с Covid-19 властите в
Коментари Харесай

Поставиха под карантина гръцки остров

След регистрирани 13 случая на инфектирани с Covid-19 управляващите в Гърция сложиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина, осведоми БНР. На острова дойдоха спомагателни медицински екипи и започнаха всеобщо тестване на жители и туристи.  

Без да е наложена забрана за влизане на туристи, доста от планиралите отмора на острова започнаха да се отхвърлят от резервациите си.

Засега карантината е за 10 дни с възможност да се удължи.

Специалисти разясняват пред медиите, че се чака местна карантина и на други места в Гърция, където се усилват всекидневно инфектираните с вируса. 

По предписание на Министерството по отбрана на жителите се вкара от през днешния ден наложително носене на маски, както в затворени публични места, по този начин и навън. Забранени са всевъзможни публични събирания на хора, даже и църковни тържества. Не повече от 9 души могат да се събират на едно място, в това число и по домовете. Заведенията са под непоколебим надзор за съблюдаване на отдалеченост. В заведенията за хранене не се позволяват повече от 4 индивида на една маса.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР