След регистрирани 13 случая на заразени с COVID-19 властите в

...
След регистрирани 13 случая на заразени с COVID-19 властите в
Коментари Харесай

Гръцкият остров Порос е под карантина

След регистрирани 13 случая на инфектирани с COVID-19 управляващите в Гърция сложиха под карантина остров Порос, който се намира на 50 километра от Атина.

По предписание на Министерството по отбрана на жителите се вкара от през днешния ден наложително носене на маски, както в затворени публични места, по този начин и навън.

Забранени са всевъзможни публични събирания на хора, даже и църковни тържества. Не повече от 9 души могат да се събират на едно място,включително и по домовете.

Заведенията са под непоколебим надзор за съблюдаване на отдалеченост. В заведенията за хранене не се позволяват повече от 4 индивида на една маса.

Случаите на ковид в Гърция не престават да порастват

На острова дойдоха спомагателни медицински екипи и всеобщо тестват поданици и туристи. Без да е приложена възбрана за влизане на туристи,те сами се отхвърлиха да почиват на остров Порос и отхвърлят всички резервации от през днешния ден.

Засега карантината е за 10 дни с възможност да се удължи. Специалисти разясняват пред медиите,че се чака местна карантина и на други места в Гърция,където се усилват всекидневно инфектираните с вируса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР