След референдума на Възраждане срещу приемането на еврото, парламентът ще

...
След референдума на Възраждане срещу приемането на еврото, парламентът ще
Коментари Харесай

БСП събра над 200 000 подписа за джендър референдума

След референдума на " Възраждане " против приемането на еврото, Народното събрание ще би трябвало да се занимае и с този на Българска социалистическа партия срещу " джендър идеологията в учебните заведения ". Днес от левицата оповестиха в Народното събрание, че са събрали 208 269 подписа. Това е с тъкмо 8269 над изискуемия най-малко, с цел да влезе тематиката за разглеждане в Народното събрание. Подписите бяха импортирани още през днешния ден.

Събрани са за три месеца, разгласи ръководителят на инициативния комитет Владимир Шейтанов.

" Някой може да каже, че това е незадоволително. За нас обаче това е доста огромна победа, тъй като ние събрахме толкоз подписи, събудихме толкоз съвести, толкоз родители, обърнахме внимание на толкоз доста хора към този проблем, колкото не са събрали някои от партиите в Народното събрание ", съобщи той.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Лидерката на левицата Корнелия Нинова обаче разяснява, че е скептична във връзка с придвижването на референдума. 

" Като виждаме какво е отношението на болшинството въобще към тематиката осъществяване на референдум и допитване до народа, се колебая, че биха позволили и този референдум ", съобщи тя, визираки обстоятелството, че болшинството отхвърли този на " Възраждане ", а въпросът отиде в Конституционния съд, защото подписите бяха задоволителни, с цел да го създадат наложителен за осъществяване.

На въпрос дали Българска социалистическа партия би подкрепила законодателна самодейност по смяна разпоредбите за националните допитвания, Нинова отговори, че обмислят такива благоприятни условия, тъй като практиката е посочила, че този закон в този тип не дава опция за действително изговаряне на народа по основни въпроси за неговия живот. Според нея има потребност от смяна, тъй че да стане тази записана единствено като текст процедура допустима на процедура, предава Българска телеграфна агенция.

В Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление е записано, че предложение за производство на народен референдум се насочва до Народното събрание от: не по-малко от една пета от националните представители; президента; Министерския съвет; не по-малко от една пета от общинските препоръки в страната; предприемчив комитет на жители с изборни права, събрал не по-малко от 200 000 подписа на жители с изборни права. Народното събрание приема решение за производство на народен референдум, когато това е поискано от предприемчив комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права. Президентът на Републиката в период до един месец от обнародването на решението на Народното събрание за производство на референдум дефинира датата на референдума, която не може да е по-рано от два и по-късно от три месеца от датата на обявяване на решението на Народното събрание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР