След редица снимки и видеа относно новото попълнение в гамата

...
След редица снимки и видеа относно новото попълнение в гамата
Коментари Харесай

Ето го: Posche представи електрическото комби със 761 конски сили

След редица фотоси и видеа по отношение на новото попълнение в гамата на Porsche, не щеш ли през днешния ден най-сетне видяхме и формалната премиера на първото електрическо комби на марката. Porsche Taycan Cross Turismo разполага с по-голям луфт, повече багажно пространство и електрическо задвижване на четирите колела.



Taycan Cross Turismo споделя една и съща предна част с елементарния Taycan, като разликите се крият главно в пластмасови детайли в долната част на двете брони, както и в декоративни арки на калниците. Предвидени са също и релси на покрива, които съгласно Porsche устоят до 75 кг багаж. Повдигнатото Porsche получава и три извънредни дизайна на джантите, които са в размер от 19 и 20 цола.



Cross Turismo е по-дълъг от елементарния Taycan, купето е удължено след B-колонката, което обезпечава повече място за пасажерите откъм гърба, а предстоящо за комби е нараснал и размера на багажника.Той към този момент доближава 446 литрa, по отношение на 406-те в четиривратото купе. В задницата можем да забележим още разнообразни стопове и спойлер над задното стъкло.



Бъдещите клиенти ще имат опция да избират сред четири версии на Taycan Cross Turismo в характерен за Porsche жанр. Всички те ще разполагат с 93.4 кВч батерия и задвижване на четирите колела.



Базовото Taycan 4 Cross Turismo разполага с оптималната мощ от 476 конски сили и разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди. Максималната скорост е 220 км/ч., а пробега с едно зареждане е сред 389 и 456км според от стила на шофиране.



Taycan 4S Cross Turismo идва с 591 конски сили и ускоряване до 100 км/ч, отнемащо 4.1 секунди. Максималната скорост тук е с 240 кмч, а пробега е с един до четири километра по-малък.

Taycan Turbo Cross Turismo развива 680 конски сили и се нуждае от 3.3 секунди за спринт до 100км/ч. При него оптималната скорост е 250 км/ч., а едно зареждане обезпечава от 395 до 452 км пробег.



Най-мощната версия Taycan Turbo S Cross Turismo предлага 761 конски сили и 2.9-секундно ускоряване до 100км/ч., като резервира оптималните 250 км/ч и изминава от 388 до 419 км с едно включване в контакта.



Благодарение на разнообразни режими, електрическото Porsche обезпечава много положителни благоприятни условия отвън пътя или най-малко по този начин настояват от немската марка. Със сигурност за това способства и по-големият клиренс, който доближава до 30 мм повече по отношение на общоприетия Taycan при другите настройки.



Очаква се продажбите да стартират при започване на лятото, като цената за базовия модел ще към 93 хиляди евро в Германия и това, преди да добавите екстрите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР